Læserbrev

Nej til ny læreraftale: Den bøjer i neon, at ledelsen træffer alle beslutningerne

Den ny lærerarbejdstidsaftale giver ingen garantier. Heller ikke for dialog og samarbejde. Netop derfor anbefaler vi lærerne, at de stemmer nej, skriver HB-medlem og VUC-sektionsformand i Uddannelsesforbundet i dette debatindlæg
Debat
24. august 2020

I Information den 15. august, skriver Bjørn Hansen i en kommentar blandt andet, at den netop indgåede lærerarbejdstidsaftale på det kommunale område ingen garantier giver. Det har han helt ret i.

Netop derfor anbefaler et flertal af HB-medlemmerne i Uddannelsesforbundets hovedbestyrelse vores medlemmer på ungdomsskoler og kommunale sprogcentre at stemme nej til aftalen.

Det helt nye i aftalen er en lang række procedurer, som ledelsen skal overholde både af skriftlig og mundtlig karakter i diverse drøftelser med tillidsrepræsentanten og med den enkelte lærer.

Men når vi har sorteret sætninger om dialog, samarbejde og diverse drøftelser fra, står det bøjet i neon, at det er ledelsen, der fortsat, men nu på et i bedste fald mere oplyst grundlag, træffer alle beslutningerne. Hvis ikke ledelserne vil sikre lærernes ordentlige arbejdsvilkår, er der intet i aftalen, der pålægger dem det.

Som Bjørn Hansen skriver, er aftalens nøgleord, at ledelsen kan alt muligt, hvis den vil, men også, at det fortsat er ledelsen, der har mulighed for suverænt at træffe alle beslutninger selv uden om lærerne og deres tillidsrepræsentanter.

Lotte Klein er HB-medlem og VUC-sektionsformand i Uddannelsesforbundet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Thora Hvidtfeldt Rasmussen

Netop.

Dorte Sørensen

Hvorfor er der ikke indføjet garanti for at lederne skal samarbejde. Så længe der er så løst og kun taler om hvor godt det er med samarbejde osv - så kan enhver skoleleder bare gøre som han/hun vil og sige at han/hun har forelagt det for lærergruppen osv.
Det må kunne gøres bedre.
Der hvor skolelederen vil samarbejde for at skabe et godt arbejdsmiljø - skader det da ikke at der står at der SKAL samarbejdes.