Klumme

Skolelyset har spredt sig i haven. Det signalerer, at endnu en sommer går på hæld

Morgenlyset har fået det messinggule strejf, der signalerer, at sommerferien er forbi. Det vækker det særeste konglomerat af følelser, af vemod og nostalgi, af sommerfugle i maven ved tanken på barndommens skole, iblandet begyndende afskedsfølelse, skriver journalist Karen Syberg i dette debatindlæg
Fuglesangen i haven er stilnet. Selv solsorten synger ikke længere. Alle de små tegn på, at sommeren går på hæld, er begyndt at vise sig, skriver journalist Karen Syberg i denne klumme.

Fuglesangen i haven er stilnet. Selv solsorten synger ikke længere. Alle de små tegn på, at sommeren går på hæld, er begyndt at vise sig, skriver journalist Karen Syberg i denne klumme.

Johnny Madsen

Debat
10. august 2020

Vi har skiftet årstid. Det skete pludselig forleden, faktisk den 4. august.

»Skolelys« udbrød gemalen, da han om morgenen kiggede ud ad vinduet, og jeg forstod øjeblikkeligt, hvad han mente. Lyset havde fået det messinggule strejf, der hvert år signalerede, at sommerferien var forbi, at skolen ventede med nyferniserede trapper, med bøger, der skulle bindes ind, og regnehæfter, der skulle fyldes med brøker.

Så slemt er vi heldigvis ikke stillet længere, skoledagene er for længst forbi, men ét efter ét viste tegnene sig.

Fuglesangen er stilnet. Man hører stadig gulspurvens tjitjitjiiiiip, men alle de øvrige tier – bortset selvfølgelig fra gråspurven, der aldrig fletter næbet (undtagen når den sidder stum bag kvist).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Glæder mig - som altid - til efteråret.

Anders Sørensen

Efterår er så trendy, at det har fået overtalt vinter til at klæde sig på samme måde.

Jens Christensen og Klaus Lundahl Engelholt anbefalede denne kommentar
Jens Christensen

Det starter egentlig allerede med fløjtene fra de sydtrækkende spove-hunner i slutningen af juni. Men det er nu alligevel alt alt for tidligt at begynde at spille CV's Sæsonen er Slut.

Lise Lotte Rahbek

Vemod er et godt udtryk