Folk

FOLK

I Frankrig holder præsident Macron passende afstand til de frie medier, og en filosof cykler landet rundt sammen med resten af Tour de France-feltet — mens smuldrer tilliden til demokratiet i USA.
Debat
3. september 2020

Guillaume Martin

Årets sælsomme september-Tour de France tæller også en fransk filosof. Den 27-årige Cofidis-rytter, nummer fem i klassementet, har en mastergrad i filosofi og har skrevet et teaterstykke om Platon og bogen Socrate à bicyclette.

Emmanuel Macron

Vil præsidenten fordømme, at Charlie Hebdo genoptrykker sine egne og Jyllands-Postens profetkarikaturer? »Nej, statschefer skal ikke kommentere frie mediers redaktionelle valg,« lød svaret fra den franske statschef.

Amerikanske vælgere

Tiltroen til USA’s demokrati er på et lavpunkt: Tre ud ad fire Biden-vælgere, tror ikke på, at Trump vil acceptere et valgnederlag, mens tre ud af fem Trump-vælgere tror, demokraterne vil forsøge at tilsvindle sig en valgsejr.

Jonas Dyrved

Det legendariske Jazzhus Montmartre har lagt scene til sin sidste koncert, meddeler jazzhusets direktør. Coronavirusbegrænsninger på højst 35 gæster har gjort driften urentabel – nu er lejemålet i Store Regnegade opsagt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her