Folk

FOLK

En skat af stjålne gamle bøger er fundet i Rumænien, danske forskere vil undersøge omfanget af racisme i akademia, og der er nul druk i partybusserne
Debat
21. september 2020

Bogtyve

Efter 45 ransagninger i tre lande har et hold britiske, italienske og rumænske politifolk fundet 200 sjældne bøger til en værdi af 2,5 millioner pund under gulvet i et hus i Rumænien. De blev stjålet i 2017 fra et lager i England ved at to tyve skar hul i loftet og firede sig ned.

Forskere

To ph.d.-studerende fra Københavns Universitet opfordrer i et åbent brev deres arbejdsplads til at bekæmpe eventuel systemisk racisme. Konkret ved at kortlægge den etniske diversitet i medarbejderstaben og ved at undersøge, om ansatte eller studerende oplever diskrimination.

Flere forskere

Da Uniavisen skrev om brevet torsdag, havde 122 forskere underskrevet det. Som Uniavisen også skriver, kommer brevet, kort efter at 14 professorer i et debatindlæg i Berlingske advarer mod at politisere universitetet, for eksempel ved officielt at tilslutte sig politiske dagsordner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her