Folk

FOLK

Som en anden ensom cowboy på vej mod solnedgangen kæmper Peter Skaarup en stædig kamp for politiets brug af ridedyr
Debat
23. september 2020

Heste-Peter I

Peter Skaarup nærer på linje med andre DF’ere en særlig kærlighed til politiheste. Da politiet ud fra en effektivitetsbetragtning afskaffede ridedyrene, kæmpede Skaarup som en hest for at få dem genindført. Et finanslovsforlig i 2017 afsatte ikke mindre end 38 millioner kroner.

Heste-Peter II

Nyligst har Skaarup bedt om en status på, hvor mange millioner der er brugt på hans kæphest. Vi er snart halvvejs, viser en aktuel opgørelse fra Rigspolitiet, for foreløbig er der brugt mere end 17 millioner på 14 ridedyr, opstaldning, omklædningsfaciliteter og lønninger.

Heste-Peter III

Hvad skal de dyre dyr bruges til? Pruha, Skaarup vil have ridedyrene brugt til meget andet end bare honorære opgaver, patruljering i turistområder samt såkaldt tryghedsskabende indsats i lokalområder. Han har derfor spurgt justitsministeren om ministerens egen holdning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her