Folk

FOLK

Hvis bare djøficeret bullshit fungerede som grøn energi, var vi allerede tæt på 2030-målet
Debat
26. september 2020

Grøn stormagt I

Køkkenproducenten Kviks gamle slogan om, at »alle har ret til et fedt køkken« blev i årene op til finanskrisen et symbol på danskernes friværdishybris. Til Altinget erklærer skatteminister Morten Bødskov nu, at »en helt almindelig familie« stadig skal have mulighed for at have to biler.

Grøn stormagt II

For tiden anstrenger regeringen sig for at kommunikere, at den grønne omstilling ikke vil koste noget særligt, men nok kommer helt af sig som et teknologisk fix for enden af en hockeystav. »Teknologi og udvikling bringer os i mål,« sagde finansministeren onsdag.

Grøn stormagt III

Det er nu ikke, fordi klimaministeriet ikke laver noget. Under S-regeringen er ministeriets fagkontorer blevet forvandlet til »grønne kraftcentre«, ligesom presseafdelingen i dag hedder Center for vision og strategi. Fungerede djøficeret bullshit som grøn energi, var vi allerede tæt på 2030-målet.

J.K. Rowling

Trods vedholdende anklager om transfobi er Harry Potter-forfatteren J.K. Rowlings nye krimi Troubled Blood strøget direkte ind som nummer ét på den britiske bestsellerliste. Endnu et tegn på, at den såkaldt identitetspolitiske venstrefløj stadig har sit folkelige gennembrud til gode.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her