Folk

FOLK

Den neoliberale, kapitalistiske selvforståelse i Danske Bank er virkelighedsflugt på steroider. Eller er den? Hvidvasker unge mennesker ikke netop aaaaalt for lidt?
Debat
11. september 2020

Danske Bank I

Danske Banks chefstrateg, Henrik Drusebjerg, har været i Deadline på DR1, og her kom han med en frisk bemærkning: I økonomiske kriser har de unge lært, at man kan læne sig tilbage og blive reddet. »Det giver en generation, som mangler vilje og knofedt til at tage fat«.

Danske Bank II

Udtalelsen har siden vakt stor vrede. »Den neoliberale, kapitalistiske selvforståelse er virkelighedsflugt på steroider,« skriver en på Twitter. Andre spørger, hvorfor Danske Bank egentlig stadig findes, og om Drusebjerg ønsker at være et ikon på elendig krisekommunikation?

Danske Bank III

Her på Folk-redaktionen prædiker vi næstekærlighed, for ville det ikke være fedt, hvis vi bare alle sammen kunne være rigtig gode venner? Derfor opfordrer vi folk til at holde vreden inde. Stop lemmingekritikken, og lyt til, hvad manden egentlig siger. Han har jo ret.

Danske Bank IV

Unge mennesker er da nogle dovne slendrianer. De hvidvasker alt for lidt, har alt for få skandalesager og misbruger alt for få af andre folks penge til at gøre sig fortjent til gyldne håndtryk og enorme støttepakker. Find knofedtet frem, og svindl dig til tops!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Druseberg har fat i en universel sandhed beskrevet så længe der har været skriftlige kilder og sikkert mundtligt om bålet i neandertalernes ældreråd.
De unge mangler vilje og evner til at løfte byrden efter de gamle.

Eva Schwanenflügel, David Zennaro og Mads Greve Haaning anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Lærke Cramon

Du har bare så meget ret i din gengivelse af Danske Banks karakteristik af ungdommen

Og man kunne tilføje, at ungdommen er alt for ømfindige, når det gælder incasso ....

Selvfølgelig kan Danske Bank sende kunderne til inkasso uden at have styr på Bankens tilgodehavende

Selvfølgelig kan Danske Bank sende kunderne i Fogedretten uden at have styr på Bankens tilgodehavende - og ved samme lejlighed sætte kunderne i RKI.

Selvfølgelig kan Danske Bank sende kunderne til Domstolene uden at have styr på Bankens tilgodehavende - Domstolene har jo tillid til Bankens opgørelser, og taberkunderne har alligevel ikke forudsætninger for at regne efter og har ikke opbevaret alle de gamle bilag.

Selvfølgelig må taberkunderne herved tåle at få lagt sagens omkostninger oven i den gamle gæld.