Folk

FOLK

Konservative kan godt være skøre, komiker er racist for sjov, og så springer forsker ud som hvid
Debat
14. september 2020

Mona Juul (K)

»Man kan altså godt være skruphamrende skør, selvom man er medlem hos Konservative.« Sådan lyder teksten til et billede på Konservatives Instagramprofil, hvor folketingsmedlemmet Mona Juul står ved siden af sin kollega Marcus Knuth og laver kaninører på ham.

Marcus Knuth (K)

Mona Juul har hovedet kækt på sned og er synligt stolt af sin næsvished. Marcus Knuth har hænderne i lommerne, og hans ansigt udstråler: Det her er gas, og jeg kan tage det! Folk, der siger, de er skøre, er aldrig skøre. Det er en naturlov. Monas lov, kunne vi kalde den.

Sacha Baron Cohen

Skruphamrende skør er til gengæld komikeren Sacha Baron Cohen, som nu har lavet en efterfølger til gennembrudsfilmen Borat fra 2006. Baron Cohen gav sig i juni ud for at være amerikansk højreradikal til en demonstration i USA, hvor han blandt andet optrådte med racistisk sang.

Jessica Krug

Mens Sacha Baron Cohen har klædt sig ud som racist for sjov, har amerikanske Jessica Krug i årevis givet sig ud for at være sort for at blive taget mere alvorligt som forsker i afrikansk-amerikanske studier. Da den ikke gik længere, sprang hun ud som hvid i et undskyldende essay.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her