Kommentar

Georg Metz: Lars var jo Lars, var den umiddelbare reaktion i Venstre på Lars Løkke Rasmussens bog

Marchen ind i de afgåede ensommes brigade
’Eksformænd har det så sandelig ikke for nemt. Især ikke hvis de spænder buen i blind bitterhed, så den brister,’ skriver Georg Metz i denne kommentar.

’Eksformænd har det så sandelig ikke for nemt. Især ikke hvis de spænder buen i blind bitterhed, så den brister,’ skriver Georg Metz i denne kommentar.

Emil Helms/Ritzau Scanpix

4. september 2020

Om det er frimærkeforeninger eller politiske partier, kan forsmåede ledere have bitterheden og en nagende følelse af uforløsthed til fælles. Afslutningen blev jo ikke rigtig. Efterfølgernes mishandling af det projekt, som den afgåede var tvunget til at forlade, er ubærlig.

Fænomenet er så banalt, som det er hyppigt, men kommer ikke altid til udtryk. Faldne storheder er sig ofte det ufremkommelige i fortørnelsen bevidst og tager derfor i kønne ord og smil fra øre til øre imod afskedstalen, en indrammet grafik og en grim gulvvase og bider ydmygelse og afmagtsfølelse i sig.

Så meget desto mere nærmer det sig tragikomediens dimensioner, når en afsat, uden at være bedt om det, insisterer på sin egen genopståen, vel at mærke uden at et fornødent bagland reagerer positivt.

Lars er jo Lars, det var den umiddelbare reaktion i Venstre. Lars har et langt tøjr; Lars, den bedste politiske håndværker på Borgen; Lars har gjort så meget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Ruth Gjesing
 • Malan Helge
 • Thomas Tanghus
 • Jane Jensen
 • Marianne Borgvardt
 • Steen K Petersen
 • Kim Folke Knudsen
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Karen Møller Grothe
 • Tino Rozzo
 • Dorte Sørensen
 • Dorte Schmidt-Nielsen
 • Lars Koch
 • Jørgen Vogelius
 • Ete Forchhammer
 • John Scheibelein
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Katrine Damm
 • Torben K L Jensen
 • Anker Heegaard
 • Eva Schwanenflügel
 • Kurt Nielsen
 • Tonny Helleskov
 • Poul Anker Sørensen
 • Stig Bøg
 • Trond Meiring
Ruth Gjesing, Malan Helge, Thomas Tanghus, Jane Jensen, Marianne Borgvardt, Steen K Petersen, Kim Folke Knudsen, Maj-Britt Kent Hansen, Karen Møller Grothe, Tino Rozzo, Dorte Sørensen, Dorte Schmidt-Nielsen, Lars Koch, Jørgen Vogelius, Ete Forchhammer , John Scheibelein, Bjarne Bisgaard Jensen, Katrine Damm, Torben K L Jensen, Anker Heegaard, Eva Schwanenflügel, Kurt Nielsen, Tonny Helleskov, Poul Anker Sørensen, Stig Bøg og Trond Meiring anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

En bipolar identitet der med julelys i øjnene fyrer det ene håndværker-tilbud af efter det andet til en befolkning der har svært ved at forstå hvad fanden det skal være godt for er Lars Løkke Rasmussen i en lækkende robåd der kun holdes op af antallet af åretag i en nøddeskal - den store reformator der har reduceret Danmark til grin for resten af den måbende Verden - må han og os endelig får fred - giv ham dog den ambassadør-post i Langbortistan han fortjerner.

Jørgen Munck, Carsten Wienholtz, Lone Hansen, Malan Helge, peter juhl petersen, Ole Svendsen, Ulla Nielsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Helle Walther, Kim Øverup, Dorte Sørensen, Tino Rozzo og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hvorfor tager han ikke til Færøerne - havde de ikke startet en turistforretning der. Han har vel også en god pension efter sin statsminister tid. Ellers er der nok et job i Netto, da folk jo kræves at være til rådighed for arbejdsmarkedet.

Carsten Wienholtz, Lone Andersen, Lone Hansen, Malan Helge, Eva Schwanenflügel, Helle Walther, Torben K L Jensen og Kim Øverup anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Hvorfor er Georg Metz egentlig altid så nedladende? Skyldes det bitterhed? Hvorfor kalder han ting "banalt" konsekvent?

Jo, hov: "Faldne storheder er sig ofte det ufremkommelige i fortørnelsen bevidst".

Det er nok der, den er.

jens christian jacobsen, Erik Fuglsang, Søren Fosberg, Niels K. Nielsen og Torben Arendal anbefalede denne kommentar

GM er ikke nedladende, han er skarp som få, og rammer som regel skiven med en snert af sarkasme. Banalt er det da, det Løkke har gang i. Det er naivt grænsende til komiske Ali, at han tror, han er frelseren af partiet Venstres fremtid, samtidig med han udlevere sin partifæller, og undsiger den nye formand. At tro det vinder genklang er da himmelråbende dumt. Det foto, der er sat på her er ondt,det viser en slagen mand. Jeg synes han skal tage på den jordomsejling, han drømmer om med sin kone.

Carsten Wienholtz, Lone Hansen, Malan Helge, Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus, peter juhl petersen, Ulla Nielsen, Nette Skov og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

@Lars Løkke Rasmussen

Men det interessante i historien om Lars nye projekt det brede politiske samarbejde er ikke spørgsmålet om hans troværdighed, men det at en borgerlig Statsminister for første gang siden år 2001 lægger kant til Danmarks nationalistiske partier DF, Nye Borgerlige og Stram Kurs med Rasmus Paludan.

Det var jo så dejligt enkelt med Anders Fogh Rasmussens geniale strategi VK plus DF. VK fik indrømmelserne på det økonomiske område, medens DF kunne få lov til at stramme og stramme på livet løs overfor flygtninge og indvandrer især med mellemøstlig baggrund. Venstre kunne ovenikøbet stjæle Velfærdsdagsordenen fra Socialdemokraterne og moppe partiet på dette punkt. Det blev skåret helt ud i pap ved Folketingsvalget i Februar måned 2005, som førte til Mogens Lykketofts afgang.

I den anden periode med borgerlige regeringer gik projektet lige durk i vasken. Væk var Anders Fogh Rasmussen og hans gode management udi i minutiøs styring og ledelse af Regeringen og dens parlamentariske grundlag. Væk var måske også den gensidige respekt mellem formændene for Venstre og DF. Det gik ligesom bedre med kemien mellem Pia Kjærsgaard og Anders Fogh Rasmussen end mellem Kristian Thulesen Dahl og Lars Løkke Rasmussen.

DF skulle prøve grænser af på Venstre og med Inger Støjberg indenfor hos Venstre kunne hun som en anden trojansk hest flytte Venstre videre derud af flere stramninger flere hegn og grænser osv.

DF fik også så meget selvtillid, at de fandt ud af, at de kunne sætte sig på tværs overfor VK og senere VK plus LA, så de borgerlige og liberale reformer visnede en efter en. Men sejrsrusen for DF med næsten 25% stemmer bag deres parti gav bagslag, for det måtte komme. Nye partier der kunne pege fingre af DF og tilføje: I er ikke stramme nok.

Mit gæt er at et parti som Nye Borgerlige har store muligheder for at skubbe DF i baggrunden og overtage partiets position. Så står de oprindelige borgerlige partier med en ny hovedpine et parti med endnu flere krav om stramninger et parti som vil trække Danmark ud af EU og som vil gøre Danmark til landet der går foran med at nedbryde internationale aftaler.

Det er den iagtagelse, som har fået Lars Løkke Rasmussen til ændre kurs. Jeg siger tak for erkendelsen bedre sent end aldrig. Lur mig om COVID19 og den kommende økonomiske krise ikke vil føre Venstre og Socialdemokraterne tættere på hinanden selvom de to partier hårdnakket vil benægte denne udvikling.

Tak til Georg Metz for et godt indlæg om formænd der stod tomhændet tilbage efter en lang politisk karriere.

Torben K L Jensen, peter juhl petersen, Ole Svendsen, Søren Fosberg og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar

Jeg ønsker en mere human værdipolitik på udlændingeområdet.
Dette kan kun lade sig gøre, hvis alle humanister samler sig på tværes af blokkene.
Ny Alliance begyndte med sloganet "nok er nok".
Det endte desværre med "enhver er sig selv nok".
Det vil være fantastisk, hvis Løkkes nye budskaber kan fænge blandt blå humanister.
Måske findes der en humanistisk socialdemokrat, der kan kan blødgøre Tesfaye og Frederiksen?
Lad os støtte enhver bevægelse mod et mere humant samfund.

Metzterlig artikel :-)

Løkkes problem var og er, at han ville have magten for enhver pris. Han var tilsyneladende så afhængig af magten, at han i regeringsperioden 2015-2019 gav ekstrem meget plads til netop den yderste højrefløj - og Støjberg. Hans egne handlinger er derfor i direkte modstrid med det, han siger nu. Derfor virker det utroværdigt.

At der så er brug for langt mere humanisme i Danmark, og at der er brug for, at alle humanister samarbejder på tværs af politisk stå sted er en helt anden sag.

Soc. dem. har også mistet deres medmenneskelige kompas, når de nu er hoppet helt med på DF's vogn og gør minoriteter til syndebukke.

Kære S - vend tilbage til jeres rødder!
Lyt til hvad et fyrtårn som Svend Auken sagde tilbage i 2009:
https://www.information.dk/indland/2009/06/giv-vores-aabne-venlige-omsor...

Carsten Wienholtz, ingemaje lange, Bente Petersen, Lone Hansen, Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel, peter juhl petersen og Jane Jensen anbefalede denne kommentar

Det eneste, der - i mine øjne - kan bane vejen for en ny borgerlig regering, er, at S slækker mærkbart på udlændingepolitikken eller sætter skatter og afgifter mærkbart i vejret, men ingen af delene kommer næppe til at ske.
S vil formentligt, i al fald i store træk, fortsætte den borgerlige regerings udlændingepolitik og skatte- og afgiftspolitik, og sker det, så vil 70-80 % af befolkningen sandsynligvis være rimeligt godt tilfredse.

Derfor, vurderer jeg, vil S sikkert blive ved magten i mange år endnu, selvom den yderste venstrefløj fra tid til anden knurre gevaldigt undervejs, når S ofte laver økonomisk politik med den blå side og hårdnakket afviser egentlige lempelser i udlændingepolitikken.

Når Løkke gør, som han gør nu, vender igen igen igen 180 gr. fordi der var ingen mulighed for at bevare magten med de blå, så skulle MF forsøges, men med LLR som statsminister, hvor dum troede han lige, hun var. Han har bekæmpet og kritiseret S så længe jeg kan huske tilbage og det er 25 år. Så den der pludselige kærlighed, og også til de radikale. Hjort sagde de radikale kan smadre enhver regering. Det er utroværdigt. og skrive den bog, selv om den er velskreven, så er den også et bittert eftermæle fra en mand, der selv mente, man ikke anerkendte hans storhed. Men det var for megen Løkke mig selv i hans politik, og for mange dumme sager, så fik man nok i Venstre, og det kan man ikke bebrejde dem.

Helle Walther:
En jordomrejse er vel en umulighed, hvem skal betale for den???
Uanset hans ministerpension så er det vel ikke penge, der er flest af, når han ikke engang kan betale egne underbukser. Og også formåede at være teknisk insolvent, og samtidig mene, at give 2000,- for et par sko ikke betyder noget.