International kommentar

Joseph Stiglitz: Joe Biden kan gøre USA stort igen

National solidaritet og social tillid er, hvad der gør nationer stærke og store. De seneste fire år har Trump gjort sit bedste for at undergrave begge dele. Nu må vi sætte vores lid til, at Joe Biden kan genforene det splittede USA, skriver den nobelprisvindende amerikanske økonom Joseph Stiglitz i dette debatindlæg
Efter fire år med Trump som præsident er Amerikas håb nu i Bidens hænder, mener Joseph Stiglitz.

Efter fire år med Trump som præsident er Amerikas håb nu i Bidens hænder, mener Joseph Stiglitz.

Jim Watson/Ritzau Scanpix

16. september 2020

Julia Jackson, der er mor til Jacob Blake, den unge sorte mand fra Kenosha, som blev skudt syv gange i ryggen af politiet, har sagt det meget præcist: »Amerika er stort, når vi opfører os stort.« Den sørgelige sandhed er, at i snart fire år har Donald Trump ført os i den stik modsatte retning.

Det er hele USA’s historie, der er på spil, ved valget den 3. november. 160 år er gået, siden USA forsøgte at gøre op med arvesynden: slaveriet. Dengang advarede præsident Lincoln: »Et splittet hus kan ikke bestå.« Under Trump er alle Amerikas splittelser blevet forstærket.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mads Greve Haaning
  • Anders Graae
  • Torben K L Jensen
Mads Greve Haaning, Anders Graae og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Økonomisk og social ‘strukturel racisme’ i USA og Danmark

Politiske beslutninger.
Alle ved hvad der skal til, CO2 reduktion hvilket kommer fra bl.a. ikke mere, men naturligvis mindre trafik, at det samtidig betyder et mindre forbrug, må naturligvis betyde ændring af finanssektoren, en opdeling af banker, hvilket er en politisk beslutning, der kan ikke undgås, luften må lukke ud af aktiemarkedet, det er fup og svindel, hvor de rige bliver rigere uden, at aktiemarkedets opsving, har nogen forbindelse med den virkelige økonomi, hvor folk arbejder, køber og sælger vare til hinanden.

Aktiemarkedet.
International organiseret kriminalitet i en verden, hvor der ikke findes bæredygtig energi til samlet set global økonomisk vækst.

Byerne.
Selvkørende biler på 5G (6G) mobilt netværk, en ‘offentlig dele el-bil ordning’ til alle, naturligvis meget færre biler samlet set, det har alle forstået, hvis de har fulgt med den samlede set konsensus om den bedste forhåndenværende videnskablige evidens.

From Global Sustainable Development Report 2019:

“The positive benefits of electric vehicles for reducing greenhouse gas emissions and human exposure to pollutants may greatly vary depending on the type of electric vehicle, the source of energy generation, driving conditions, charging patterns and availability of charging infrastructure, government policies and the local climate in the region of use.

Indeed, promotion of public transportation and slow mobility (e.g. walking and biking) remain key strategies for decarbonizing the transport and energy sectors.”
Citat slut.
Global Sustainable Development Report 2019:
The Future is Now – Science for Achieving Sustainable Development, (United Nations, New York, 2019).
Link: https://sustainabledevelopment.un.org/content/documents/24797GSDR_report...

Mindre forurening.
Fra link.
“Vi har lige tændt for 5G - men 6G er allerede på vej
6G bliver nemlig nødvendigt for at kunne sende data uden forsinkelse. For eksempel mellem selvkørende biler.“
Link: https://www.dr.dk/nyheder/viden/teknologi/vi-har-lige-taendt-5g-men-6g-e...

‘VORES’ børn betaler for de riges klimakatastrofe og pandemi skabende overforbrug. som de rige med deres rige politiske ledere selv ikke ønsker at tale om, fordi de er selve problemet!

Donald Trump og Mette Frederiksen ved nøjagtig, hvor alvorligt deres ikke handling er, på den underliggende pandemi, de er ‘privat‘ overforbrugere og selve problemet, Donald Trump og Mette Frederiksen de ved nøjagtig, hvor alvorligt deres ‘ikke‘ handling er på det underliggende problem og hvilke konsekvenser det får for de unge, men de vil ikke have ‘de unge’ får det at vide!

De unge skal ikke hører det fra Donald Trump og Mette Frederiksen, skurkens egen mund, men skurkene ved det godt, de er problemet, de overforbruger.

Her er en liste over overforbrug Donald Trump og Mette Frederiksen burde adressere, hvis der skal opnås målbar CO2 reduktion i Danmark, der kan sikre vores børns overlevelse og de bør meget passende starte med at vise samfundssind ved, at adressere deres ‘eget’ personlige privat forbrug.

Slut med de største huse.
Slut med sommerhuse.
Slut med hjem nummer to.
Slut med prestige biler.
Slut med SUV biler.
Slut med to biler.
Slut med et liv konstant på farten.
Slut med et hyppigt flyver liv.
Slut med et business/first class flyver liv.
Slut med et eksorbitant overforbruger liv.

Se det forklaret, så selv de rige, kan forstå det.
Link: https://www.cnn.com/2020/09/16/politics/donald-trump-town-hall/index.html

De sociale og økonomiske reducerede forhold for minoritet, skylde bl.a. forskellige politiske former for etnisk diskriminering, hvilket kaldes for politisk strukturel racisme.

Fra Danmark kender det fra:
Tvangs flytninger fra billige boliger, smykkeloven, maskeringsforbuddet, håndtryk for at kunne få statsborgerskab og indfører dobbeltstraf i særlige zoner, er et udvalg af de folkevalgtes racistiske radikaliserede anti-demokratiske lovgivning, der går under fællesbetegnelsen politisk systemisk racisme.

Udstøtte unge der udsættes for daglig politisk diskrimination, får i større antal, ikke uddanelse eller arbejde og bliver overrepræsenteret i kriminalstatistikker.

Lad os nu kalde en spade!
Hvorfor vores omtalte unge drenge er forråede i stort antal i dag?
Kun psykopater forstår det ikke og stort set resten ønsker at de omtalte unge drenge fortsat klare sig dårligt.

Hvorfor er den politiske racisme udvikling acceleret globalt?

Der er en politisk årsag til den forstærkede globale og danske systemisk racisme, det handler penge, klimaforandringer og de flygtende fra klimaforandringer.

Det er den rigeste del af verden, der producere langt det største udslip af CO2, der genere de menneskeskabte klimaforandringer, så ansvaret er ikke på de flygtende fra Afrika, der trænger sig på EU, med menneskesmuglere, problemet opstår i den rige del af verden, der skaber vilkår, hvor der stadig flere steder opstår væbnet konflikt om svindende resurser forårsaget af CO2 udledning og tilstødende klimaforandringer.

Der er 815 millioner sultende i dag, tre milliarder mennesker i verden forventet underernæret i 2050 forårsage af de menneskeskabte klimaforandringer i kølvandet på svindende eksistensgrundlag og medfølgende væbnede konflikter om de få tilbageværende resurser.
Link: https://www.un.org/sustainabledevelopment/hunger/

De rigeste 10% globalt er ansvarlig for 50% af CO2 udledningen globalt fra forbrug.
De rigeste 20% globalt er ansvarlig for 70% af CO2 udledningen globalt fra forbrug.
Det er nogen gange godt at vende ting lidt, politikere taler altid om produktion og CO2 udledning.

Det kommer derfor ikke, som nogen overraskelse for regeringen, at fortsat materielt overforbrug uden bæredygtig energi til formålet skaber milliarder af sultende mennesker syd for Middelhavet, hvor mange af de sultende, før eller senere vil forsøge at flygte op til det køligere nord, før de dør af sult.

Den systemiske racisme i dansk politik, de gentagende negative omtaler af vores brødre og søstre der ikke er hvide, eller rettere, de titusinder negative omtaler af vores danskere brødre og søstre, der ikke er hvide fra folketinget, det er en, dansk traditionel strategi, der er lige så gammel som den dansk slave handel.

Den konstante gentagende diskriminering, umenneskeliggør de politisk diskriminerede brødre og søstre, der ikke er hvide, så mord på flygtende børn, kvinder og mænd i gummibåde på Middelhavet betalt af danske vælgere, ikke rapporteres og ingen opmærksomhed får.

Regeringens mantra diskriminering er til fortsat forråelse af befolkningen, så de ikke brækker sig af væmmelse, når antallet af døde druknede børn på strandene ved Middelhavet bliver mangedoblet før 2050.

Alt i mens vi venter på "Build that Wall" som værn mod den mexicanske invasion lover Trump nu køligere vejr og en corona vaccine før valget til november.

Hvis ord bare var nok. Stem på Biden mens vi venter på Bernie's bevægelse og vækkelse særligt blandt den unge amerikanske befolkning, som har fået nok.

Carsten Hansen, Poul Erik Pedersen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar