Kronik

Nu skal det være slut med »pik og patter« i hotel- og restaurationsbranchen

Over en tredjedel af eleverne i hotel- og restaurationsbranchen oplever en eller flere uønskede seksuelle tilnærmelser under deres praktiktid. Der er behov for, at arbejdsgiverne pålægges erstatningspligt, hvis de har svigtet deres ansvar, skriver Tina Møller Madsen, gruppeformand for 3F Privat Service, Hotel og Restauration, i dette debatindlæg
Over en tredjedel af eleverne i hotel- og restaurationsbranchen oplever en eller flere uønskede seksuelle tilnærmelser under deres praktiktid. Der er behov for, at arbejdsgiverne pålægges erstatningspligt, hvis de har svigtet deres ansvar, skriver Tina Møller Madsen, gruppeformand for 3F Privat Service, Hotel og Restauration, i dette debatindlæg

Mia Mottelson

Debat
29. september 2020

Efter Sofie Linde fik startet debatten om sexisme i mediebranchen, har vi set mediehuse, der nu anerkender problemerne med en mandsdomineret, sexistisk kultur og samtidig må konkludere, at de ikke selv er i stand til at løse de kulturelle problemer på arbejdspladserne. Respekt for de erkendelser, om end de kommer sent!

Anderledes ser det ud inden for hotel- og restaurationsbranchen. Branchen har længe været kendt for en udpræget machokultur, specielt i køkkenerne. Hver gang vi i 3F Privat Service, Hotel og Restauration har forsøgt at løfte en debat om dette med vores arbejdsgivermodpart, er vi blevet mødt med holdningen om, at vi taler branchen ned, at sexismen i branchen ikke er dokumenteret og – hvis den skulle findes – så i hvert fald ikke er værre end i andre brancher.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Arne Albatros Olsen

Og som den sidste branche mangler vi bare opgøret med seksuel chikane i nattelivet på diskoteker ,barer og værtshuse.

Men mon ikke Ekstrabladet kan føre an her ?

Der findes dog en meget hurtig kur i den branche, nemlig at alle kvinderne holder op
med at frekventere de nævnte steder.

Det vil igen medfører store økonomiske tab, men mon ikke om regeringen lige kommer
med en hjælpende hånd.

Carsten Svendsen

Ville det ikke være en ide, at komme med forslag til et regelsæt, inden man springer over paragrafferne og går direkte til straframmer i form af erstatning eller andet?
Må "Rytterriet" ikke længere "kører den ind med penis" eller gælder det kun pik?

Jeg er hamrende træt af at læse at det kun er kvinderne der føler sig krænket. Hvad med mændene? jeg har da oplevet lige netop det modsatte af helt utrolige klamme kvinder der krænker mænd.

Eva Schwanenflügel

@ Birte Pedersen

Der står faktisk i artiklen :

"Rapporten fastslår også, at krænkeren oftest er en mand, at også mandlige elever udsættes for uønskede seksuelle tilnærmelser."

Det er således ikke udelukkende mænd, der krænker, ifølge rapporten, men hovedsageligt mænd.
Og også mænd bliver krænkede.

Faktisk mener jeg, artiklen på forbilledlig vis netop redegør for, at krænkelser næsten altid udspringer af magthierakier.

Jørgen Mathiasen, Ruth Sørensen, Erik Fuglsang, Birte Pedersen og Troels Ken Pedersen anbefalede denne kommentar
Steinar A. Klock

Til (de få) menn det gjelder: Se for deg at den kvinnen du står overfor (og vurderer å prøve deg på) er din mor, din søster, din kone eller din datter - behandle henne med respekt. Til (de få) kvinner det gjelder: Se for deg den mannen du står overfor (og vurderer å prøve deg på) er din far, din bror, din ektemann, din sønn - behandle ham med respekt!
Beste hilsen Steinar