Klumme

Både kragerne og jeg har stor glæde af valnøddetræet på denne årstid

Krager elsker valnødder. De vækker os med deres skrattende stemmer fra toppen af valnøddetræet. Men de hjælper også med høsten, når de river valnødder af, som de taber på jorden, skriver Karen Syberg i denne klumme
Karen Sybergs valnøddetræ bærer ikke lige godt hvert år, men de år, hvor det virkelig bærer, leverer det til gengæld nødder nok til, at de har til flere år frem i tiden.

Karen Sybergs valnøddetræ bærer ikke lige godt hvert år, men de år, hvor det virkelig bærer, leverer det til gengæld nødder nok til, at de har til flere år frem i tiden.

Finn Heidelberg

Debat
5. oktober 2020

Blandt de vidunderligheder, vi overtog, da vi i sin tid erhvervede vores gård, var et kæmpemæssigt valnøddetræ. Det bærer ikke lige godt hvert år, men de år, hvor det virkelig bærer, leverer det til gengæld nødder nok til, at vi har til flere år frem i tiden. Det gælder bare om at fjerne den grønne skal og lade nødderne tørre et varmt sted, før de anbringes køligere.

Til skalfjernelse bruger vi en cementblander, som blev anskaffet for år tilbage, da gården skulle renoveres. Man fylder ral i cementblanderen, hælder lidt vand ved, og så får valnødderne en karruseltur. Efter tørring holder de i årevis.

Men vores dejlige valnøddetræ er unægteligt også årsag til, at vi på denne årstid ikke, som i foråret, vækkes af lærkens triller eller gøgens kukken. Nu er det kragefuglene, der holder til i flokke i toppen af træet, og de skammer sig helt åbenlyst ikke over deres skrattende stemmer, selv om man skulle synes, at de havde god grund til det.

Man bander dem langt væk, men at gå ud og jage dem bort nytter ikke. De er der straks igen. Af den simple grund, at krager elsker valnødder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her