Folk

FOLK

»Det er ikke nemt, men det er nødvendigt,« siger Nikki efter at have delt sine oplevelser med racistisk diskrimination. Nikki er sort, og så er hun Barbies gode veninde og altså en dukke og en karakter i en vlog på YouTube. Racismedebatten kommer godt ud i hjørnerne
Debat
19. oktober 2020

Ordvælgere

Dansk Sprognævn har tilføjet 42 nye ord til ordbogen Nye ord i dansk – fra 1955 til i dag. FOLK spår, at »sølvpapirshat« og »videomøde« får en lang fremtid, mens ordet »driveingudstjeneste« snart vil liste ud af det danske sprog igen. Det må gerne tage betegnelsen »2.0« med ud.

Jada

Kvinden, der skulle have åbnet Orange Scene på Roskilde Festival i år, og som forhåbentlig får lov næste år, vandt P3 Prisen og P3 Lytterhittet, da prisshowet P3 Guld blev afholdt lørdag. Aftenens tredje og sidste pris, P3 Talentet, gik til bandet Ganger. Jada vandt den sidste år.

Barbie

»Det er ikke nemt, men det er nødvendigt,« siger Nikki efter at have delt sine oplevelser med racistisk diskrimination. Nikki er sort, og så er hun Barbies gode veninde og altså en dukke og en karakter i en vlog på YouTube. Racismedebatten kommer godt ud i hjørnerne.

Emma Sullivan

Dokumentarfilmen Into the Deep om kredsen rundt om drabsmanden Peter Madsen bliver klippet om, før den kommer ud på Netflix. Da filmen blev vist på Sundance Film Festival i januar, kom det frem, at flere personer i filmen medvirkede ufrivilligt. De bliver klippet ud nu.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torsten Jacobsen

Hvornår er der en ærlig journalist, som afdækker nepotismen i den danske musikbranche? En nepotisme, som DR år efter år guldrander sig selv i og med?

'Karrierekanonen', 'P3-guld', 'P3-Whatever'..

Hvordan kan det egentlig være, at en licensfinansieret organisations 'guldstempling' har så særdeles afgørende betydning for, hvorvidt et musikalsk projekt lykkes eller ej?

Og spurgt i tidens ånd: Hvor mange blowjobs, anal-proberinger og alskens andet utøj, har de bestyrende kræfter i P3's smagsdommerpanel for ligegyldig autotune-pop-Hip-Hop-Dont-Stop mon dog ikke krænget ud over de unge håbefulde?

Mon ikke der i sidste ende ligger en Cavling-pris og lurer, for den journalist som først tør for alvor at grave efter i dén sump..?

'Ugens uundgåelige', min bare..