Folk

FOLK

USA henretter for første gang i 67 år en kvindelig indsat i et føderalt fængsel, mens verdens rigeste kvinde, ekshustru til Jeff Bezos, donerer milliardbeløb til godgørenhed og tjener endnu flere penge hjem på kursgevinster
20. oktober 2020

Lisa Montgomery

Trumps justitsministerium har sat dato for den første henrettelse af en dødsdømt kvindelig indsat i et føderalt fængsel i 67 år: 8. december eksekveres dommen ved giftindsprøjtning. 56 procent af amerikanerne går ind for dødsstraf.

Smittespredere

En ny coronasmittebølge hærger i den schweiziske by Schwyz, hvor 50 procent af alle test nu er positive. Udbruddet går tilbage til en jodlekoncert, hvor ingen af de 600 publikummer bar mundbind. Det gjorde ej heller jodlerne.

Mattias Tesfaye

Udlændingeministeren er i dag i samråd om børns retsstilling, hvis de mister en forælder i udlandet. Tesfaye vil blive afæsket svar på, hvilke lovændringer der skal til, for at børn så ikke automatisk mister opholdstilladelse i Danmark.

MacKenzie Scott

Verdens rigeste kvinde, ekshustru til Jeff Bezos, har svoret at give sin formue væk til godgørenhed, men efter at have skænket 1,7 milliarder dollar væk, tjente hun på tre dage endnu mere ved kursgevinster på sine Amazon-aktier.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

"Lisa Montgomery

Trumps justitsministerium har sat dato for den første henrettelse af en dødsdømt kvindelig indsat i et føderalt fængsel i 67 år: 8. december eksekveres dommen ved giftindsprøjtning. 56 procent af amerikanerne går ind for dødsstraf."
***
"Beslutningen om at genoptage statslige henrettelser blev taget, efter at USA's fængselsforbund sidste år annoncerede, at det ville skifte protokol ved dødelige indsprøjtninger.

Ændringen har betydet, at der nu bruges ét stof i stedet for tre forskellige ved henrettelser med dødelig indsprøjtning.

Henrettelsesmetoden har flere gange fået kritik for at være umenneskelig og særdeles smertefuld for fangerne"

https://nyheder.tv2.dk/udland/2020-10-17-usa-vil-henrette-forste-kvinde-...

Amerikanerne har ellers en lov, der forbyder "cruel and unusual punishment".

Gad vide, hvor den er blevet begravet..?