Folk

FOLK

Rasmus Paludan skal være ærkebiskop
Debat
24. oktober 2020

Rasmus Paludan I

Hvad har han nu fundet på? Jo, han er såmænd i gang med at lave sit eget trossamfund, fortæller han til Kristeligt Dagblad. »Vi er i gang med at sikre, at vi lever op til alle kravene … og så skal vi have erhvervet nogle kirkebygninger.«

Jakob Maurerdræberen

Kirken skal hedde Sankt Jakob Maurerdræberens Kirke efter apostlen Jakob, som ifølge overleveringer hjalp Spanien fri af muslimsk besættelse, selv om han døde flere hundrede år forinden. Jakob »drog sværdet, når det var nødvendigt«, siger Paludan.

Rasmus Paludan II

Sankt Jakob Maurerdræberens Kirke er kristen, fortæller Rasmus Paludan: »Men vi har ikke så meget fokus på at vende den anden kind til,« tilføjer han. Planen er, at man både skal kunne blive døbt og gift i kirken.

Rasmus Paludan III

Og hvem skal monstro være ærkebiskop i Maurerdræberens Kirke? Rigtigt gættet! »Det er ikke, fordi jeg kommer til at lede så mange gudstjenester. Men der er en, der skal stå på mål for kirken. Og så har jeg hørt, at man skal tiltales ’Deres Nåde’.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

hvad sker der i den menighed hvis en marokkaner nelder ind