Folk

FOLK

Det konservative folketingsmedlem Orla Østerby har fået bedre tid efter at være frataget sine ordførerskaber på grund af ’berøringer’ af en partifælle. Oplagt, hvis den detroniserede politiker bruger sin ledige tid på nu at få afleveret skemaet om folketingsmedlemmers hverv og økonomiske interesser
Debat
28. oktober 2020

Orla Hvem

Ja, hvem er Orla Østerby, spurgte FOLK tilbage i maj. Men nu ved vælgerne, at han er det konservative folketingsmedlem, der har fået frataget sine ordførerskaber efter anklager om grænseoverskridende adfærd over for sin folketingskollega og partifælle Brigitte Klintskov Jerkel.

Orla Undskyld

Til sit forsvar har Orla Østerby på linje med andre mænd i tilsvarende situationer forklaret, at han ikke husker de beskrevne hændelser. Men han vil ikke beskylde Jerkel for løgn, så derfor vil han »beklage og undskylde«, at hans »berøringer« er blevet opfattet som grænseoverskridende.

Orla Klar Tale

Tidligere har Orla Østerby haft mindre uld i munden: »Hvad der ikke kan forklares, kan ikke forsvares, og det her er det, der giver politikerlede,« som han sagde under en folketingsdebat i januar. Men der var emnet også en justering af kommunalbestyrelsesmedlemmers vederlag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her