Folk

FOLK

Ifølge økonom Branko Milanovic er det en fejl at give nobelprisen for noget så småt som design af auktioner
Debat
14. oktober 2020

Nobelpris I

Nobelprisen i økonomi – eller Sveriges Riksbanks pris i økonomi til minde om Alfred Nobel – er blevet givet til Paul Milgrom og Robert Wilson, der har formuleret banebrydende ny viden om en af tidens helt store udfordringer: Hvordan man optimerer og effektiviserer designet af auktioner.

Nobelpris II

Valget viser, at den økonomiske videnskab tænker for småt, skriver ulighedsøkonomen Branko Milanovic på Twitter. Man burde i stedet hædre økonomer, der belyser vækstmiraklet i Kina, sammenhængen mellem privatiseringer og oligarki i Rusland eller konsekvenserne af monopoldannelser, skriver han.

Nobelpris III

Med en – for en økonom – vovet kulturel reference sammenligner han årets valg med, at den franske poet Prudhomme fik litteraturprisen, mens Proust, Tolstoy og Joyce var i live. Han skriver dog ikke, at det var i 1901, hvor Joyce var 19 år, og Proust blot havde udgivet én novellesamling.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her