Kommentar

Georg Metz: Hånden på låret skyggede for Mette Frederiksens tyveri

Retssamfundets afmontering i skyggen af radikale lår
Historien om De Radikales pludselige og uønskede hovedrolle i en noksagt forvaltet sag kørte videre i ugen. I skrivende stund er det svært at forudse, hvor det hele fører hen, og hvor mange den afsatte formand river med sig, skriver Georg Metz.

Historien om De Radikales pludselige og uønskede hovedrolle i en noksagt forvaltet sag kørte videre i ugen. I skrivende stund er det svært at forudse, hvor det hele fører hen, og hvor mange den afsatte formand river med sig, skriver Georg Metz.

Mads Claus Rasmussen

Debat
16. oktober 2020

Følgerne af den nu tidligere radikale formand Morten Østergaards manuelt udtrykte begejstring for lår fylder fortsat.

Tidsåndens frontløbere er mobiliserede, udfaldene er hårde, og der bliver ikke taget fanger.

For ikke at komme mere galt afsted må karlfolket for en sikkerheds skyld hellere på forhånd bede om tilgivelse. Hænder på lår, medmindre det er mændenes egne, er ikke i kurs. Der skal ske store forandringer i kulturen, snarere en omvæltning. Offentlig udøvet selvkritik som i Maos kulturrevolution kan ikke afvises. Folk foran rødgardisternes standret fandt ofte på mere at bekende, end de faktisk havde bedrevet for at tilfredsstille gemytterne. Det er risikoen ved folkedomstole.

Historien om De Radikales pludselige og uønskede hovedrolle i en noksagt forvaltet sag kørte videre i ugen. I skrivende stund er det svært at forudse, hvor det hele fører hen, og hvor mange den afsatte formand river med sig. Måske det ender med et radikalt parti, der efter næste valg ikke har hverken krænkende eller krænkede tilbage på Borgen.

Sager af den art opgøres som regel kun i tabere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Det passer sikkert fint the Corona-Commander in Chief og resten af tropperne i S, at man med dette lovforslag passerer Inger Støjbergs famøse Smykkelov med hidtil usete længder.

Politiet er helt med på den, bare de får flere penge og folk..
Det så vi blandt andet også med knivloven, tiggerloven og Tibetsagen.

De mange nye Tryghedskameraer skal nok komme til nytte.

Bent Gregersen, Niels K. Nielsen, Carsten Wienholtz, Peter Gløde, Ninna Maria Slott Andersen, Tommy Clausen, Ole Svendsen, Erik Winberg, Hanne Utoft, Bjørn Pedersen, Peter Beck-Lauritzen, Gert Romme, Torben Bruhn Andersen, Steen K Petersen, Peter Mikkelsen, Jan Nielsen, Lise Lotte Rahbek, David Breuer, Thomas Tanghus, Gitte Loeyche, lars søgaard-jensen, Ete Forchhammer , Marianne Stockmarr, Ole Frank, Bjarne Tingkær, Alvin Jensen, Kurt Nielsen, erik pedersen, Marie Vibe og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Tak for den kommentar, da en debat om 3-deling af magten er 100 gange vigtigere end al balladen hos de radikale.

Karen Grue, Niels K. Nielsen, Carsten Wienholtz, Tommy Clausen, Mads Hansen, Ole Svendsen, Erik Winberg, Hanne Utoft, Ole Henriksen, Lars Løfgren, Bjørn Pedersen, Peter Beck-Lauritzen, Steen K Petersen, Klaus Lundahl Engelholt, Peter Mikkelsen, Flemming Berger, Arne Albatros Olsen, Claus Oreskov, Lise Lotte Rahbek, David Breuer, Thomas Tanghus, Werner Gass, Gitte Loeyche, Maia Aarskov, Egon Stich, Inger Jensen, lars søgaard-jensen, Ete Forchhammer , Marianne Stockmarr, Ole Frank, Hans Larsen, Alvin Jensen, Kurt Nielsen, Anders Reinholdt og Marie Vibe anbefalede denne kommentar

"Retssikkerhed er ikke kun paragraffer, men mentalitet og kvalificeret retsbevidsthed. Uden noget sådant, dygtige jurister og en vågen presse er der ingen retssikkerhed, kun forordnet følelsespræget retsløshed."
Elegant bemærkning, uden at nævne ordet direkte, til det af bl.a. DF's retsordfører ofte promoverede begreb "retsfølelsen", det flydende og føjelige begreb til forsvar for populismens umiddelbare spontanholdning til alt følelsesladet stof.

Niels K. Nielsen, Carsten Wienholtz, Peter Gløde, Dan D. Jensen, Ole Frank, Ole Svendsen, BENT LARSEN, Lars Løfgren, Peter Beck-Lauritzen, Peter Mikkelsen, Steffen Gliese, Anders Reinholdt, Svend-Erik Runberg, Thomas Tanghus, Werner Gass, lars søgaard-jensen, Ete Forchhammer , Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Ib Gram-Jensen og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

En af de grupper i samfundet der ikke stilles nogen krav til, er politiet. Som fx til den overordnede der lukkede en koncert som havde alle godkendelser i orden og som overholdt alle tidens restriktioner, fordi en borger havde set folk ankomme til koncertadressen og derpå havde ringet til politiet om at en piratfest var under opmarch. Man kan åbenbart være i politiet uden pligt til at undersøge før der handles. DET er virkelig Utryghedsskabende!
Alverdens undskyldninger bagefter gi’r jo ikke varmen når dynejakken er blevet taget af en, bringer ikke musikken til dem der havde købt billet til koncerten, gi’r ikke musikere og arrangører den tabte tid og koncert tilbage.

Men allerværst at tænke på er at der kan være stemmer i at fremprovokere såkaldt utryghedsskabende adfærd i stedet for i at bekæmpe og forebygge den. Men der ville nok også kræve vide perspektiver samt store øren vendt mod dem der kender til problemerne.

Carsten Wienholtz, Jens Wolff, Ole Svendsen, Hanne Utoft, Klaus Schwab, Peter Mikkelsen, Steffen Gliese, Dorte Sørensen, Hans Larsen, Trond Meiring, Lise Lotte Rahbek, Werner Gass, Eva Schwanenflügel og Egon Stich anbefalede denne kommentar
Allan Nørgaard Andersen

Men når det åbenbart er den vej regeringen vil går, har vi så ikke også lov til at forvente at de skræddersyede jakkesæt, silkeslipsene, de kostbare ure, spadseredragterne fra franske modehuse og de håndsyede sko flås af fx skurkene og svindlerne i Danske Bank? Gerne for åben skærm i prime time! Der er jo ikke nogen grund til at vente på langstrakte retsager, vi ved allerede jo at finansverdenens top skaber utryghed i et omfang, som selv den mest skulende unge bølle kun kan drømme om.

Jane Nielsen, Carsten Wienholtz, Ole Frank, Ninna Maria Slott Andersen, Birgit Kraft, Ole Svendsen, Erik Winberg, Hanne Utoft, Klaus Schwab, Jørgen Skov Nielsen, Lars Løfgren, Peter Beck-Lauritzen, Kent Bajer, ingemaje lange, Tino Rozzo, knud hansen, Steen K Petersen, Klaus Lundahl Engelholt, Peter Mikkelsen, Klaus Ipsen, Steffen Gliese, Ete Forchhammer , Jan Nielsen, kjeld jensen, Anders Reinholdt, Birger Bartholomæussen, Ruth Sørensen, Maj-Britt Kent Hansen, Arne Albatros Olsen, Hans Larsen, P.G. Olsen, Trond Meiring, Lise Lotte Rahbek, Svend-Erik Runberg, Werner Gass, Thomas Tanghus, Gitte Loeyche og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"En million danskere har gæld til det offentlige. Samlet løber gælden op i 100 mia. kroner. De skylder altså i gennemsnit 100.000 kroner hver. Men i realiteten er det ganske få danskere, der står for langt den største del af gælden.

Det viser en analyse fra Gældsstyrelsen, der for første gang tegner et mere nuanceret billede af de mange skyldnere.

Ud af den million danskere, der ikke har betalt skattegæld, politibøder eller underholdsbidrag, er der således en lille gruppe på 17.000 danskere, som hver har en gæld på mindst en mio. kroner. Samlet skylder de 50 mia. kroner."

https://www.berlingske.dk/oekonomi/en-lille-gruppe-danskere-skylder-det-...

God pointe, Allan Nørgaard Andersen.

Man forestiller sig heller ikke lige at de 17.000 danskere, som står for halvdelen af gælden - på HALVTREDS MILLIARDER - til det offentlige, bliver stoppet, visiteret og får konfiskeret deres dyre iPhones, rolex-ure, læderjakker og SUV'er..!!

Jane Nielsen, Carsten Wienholtz, Josephine Kaldan, Dan D. Jensen, Ole Svendsen, Finn Jakobsen, BENT LARSEN, Lars Løfgren, Peter Beck-Lauritzen, Kent Bajer, Gert Romme, Carsten Munk, Steen K Petersen, Jesper Frimann Ljungberg, Peter Mikkelsen, Henriette Bøhne, Ete Forchhammer , Jan Nielsen, kjeld jensen, Birger Bartholomæussen, Ruth Sørensen, Maj-Britt Kent Hansen, Dorte Sørensen, Arne Albatros Olsen, Steffen Gliese, P.G. Olsen, Lise Lotte Rahbek, Rikke Nielsen og Svend-Erik Runberg anbefalede denne kommentar

”at alle håndspålæggelser fremover udelukkende sker på redebonne kvinder” det vil de fleste nok mene. Imidlertid findes der ingen og bør ikke findes nogen drejebog for hvordan man gennemskuer hinandens parathed til intime glæder. Forskellige miljøer har deres diskurser, der hele tiden er flydende og ikke på noget tidspunkt fastlåst. Sådan bør det være og derfor opstår der også situationer hvor partnerne må føle sig frem gerne med en famlende hånd – er der nogen der ALDRIG har oplevet det?

Ole Frank, jan sørensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Henrik Ilskov-Jensen

Jeg vil spørge Georg Metz og hans meningsfæller:

Hvad med retssikkerheden for dem, som de kriminelles trusler og vold går ud over?
Som f.eks. de hjemløse her i Odense, der på det seneste har været udsat for grove afpresninger og vold fra tidligere medlemmer af "Black Army", og det i en grad, at Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel har set sig nødsaget til at lade byens myndigheder i nattens mulm og mørke hjælpe flere af Odenses hjemløse til hemmelige adresser i andre dele af landet, for at undgå den grove vold, som er følgen, hvis de ikke kan eller vil betale de beløb, som de kriminelle afkræver dem.
DR Indland beskrev denne situationen den 12. juli i år:

(Citat): "Siden 2017 - hvor Odense-banden Black Army nedlagde sig selv - har der ikke officielt eksisteret bander på Fyn. Men ifølge Projekt Husvild og de hjemløse, DR har mødt, opererer de tidligere bandemedlemmer stadig." (Citat slut).

Jeg kan som en Odense-borger, der altid taler med de hjemløse og køber Hus Forbi, bekræfte, at det er længe siden, jeg sidst har set en hjemløs her i byen.
(Der er intet etnisk aspekt i min kommentar. Faktisk er en del af de hjemløse ikke danskere; men kommer fra andre lande; mestendels Østeuropa; men dem kan man tit tale tysk med...).

Hvor ligger det retssikkerhedsmæssige aspekt i, at det er ofrene, og ikke lovovertræderne, der må forlade byen?
Har kriminelles systematiske forfølgelse af de Odense-hjemløse afstedkommet en kommentar fra Georg Metz's side til forsvar for de hjemløse?
Hvis JA, er det prisværdigt.
Hvis NEJ, er Georg Metz åbenbart mere optaget af at forsvare visse gruppers retssikkerhed end andre gruppers...

Jeg har ikke noget imod, at hr. Metz og andre kritiserer regeringens retspolitik; men kritikken bør efter min mening følges op af forslag til, hvad man i stedet kan gøre?
For det kan vel ikke passe, at "den stærkestes ret" skal gælde, sådan som det er sket m.h.t. de hjemløse i Odense?

Overordnet set opfatter jeg det som hyklerisk, når mennesker, der politisk befinder sig på den yderste venstrefløj, beklager sig over retspolitiske stramninger her i Danmark...især hvis der er tale om venstreorienterede, der var unge i 1960erne og 1970erne:
For i intet af de lande, som datidens venstreorienterede grupperinger, alt efter temperament, anså for at være deres idealsamfund - fra Albanien over Cuba til Sovjetunionen og Vietnam - eksisterede der noget, der blot mindede om den Magtens Tredeling, som den yderste venstrefløj i dag besynger så højlydt. Men det var de venstreorienterede dengang totalt ligeglade med, for sligt var, ganske som menneskerettighederne, "borgerlige" opfindelser (hvilket er helt korrekt) og dermed suspekte, for ikke at sige ubrugelige.
Til gengæld fremhævede de yderligtgående venstreorienterede dengang, hvor få kriminelle der var i de socialistiske lande, og hvor trygt det føltes, sågar ved midnatstid at kunne gå helt alene på gaden i Moskva eller i Tirana i Albanien vel vidende, at risikoen for at møde en overfaldsmand var ca. lige så ringe, som risikoen for at få en tagsten i hovedet...
JA, for alle de kriminelle sad i fangelejre og GULAG-lejre i disse lande, hvor de venstreorienteredes meningsfæller havde magten, og hvor man gjorde kort proces med de kriminelle...(Og med dissidenter; men det er en anden snak).

Jeg vil understrege, at denne anklage for hykleri selvfølgelig ikke gælder Georg Metz, der efter alt hvad jeg ved aldrig har tilhørt den yderste venstrefløj.

Men hvorfor ikke til en afveksling lade os inspirere af vore indvandrere?
Vi kan jo lære så meget af andre kulturer, ikke sandt? (Det er ikke ironisk ment, jeg mener helt alvorligt, at vi faktisk kan lære af andre).
De fleste af vore etniske minoriteter har muslimsk baggrund, og islam anbefaler som bekendt en streng og konsekvent reaktion over for lovovertrædere.
Det synes jeg vi burde tage ved lære af, naturligvis tilpasset danske forhold.

jens christian jacobsen, Peter Beck-Lauritzen og Else Marie Arevad anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hørte lige på P1 at MF og regeringen vil skære i KVINFO bevilling. Det er sandelig et "godt og klogt" signal i denne til med krænkelses opråb osv. Ligeledes mener jeg at huske at S også var med til at kritiserer VLAK-regeringen for deres besparelser af KVINFO.

Carsten Wienholtz, Ole Svendsen, jens christian jacobsen, Peter Beck-Lauritzen, Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, Maj-Britt Kent Hansen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Claus Bødtcher-Hansen

16/okt/2020

Georg Metz,
du er den eneste jeg kender (læser),
der sprogligt kan danse vals, tango og
quickstep samtidigt og på én gang :-) ...

Venlig hilsen
Claus

Dan D. Jensen, Ole Svendsen, Peter Beck-Lauritzen, Kent Bajer og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar

Hvad med retssikkerheden for dem, som de kriminelles trusler og vold går ud over? spørger Henrik Ilskov-Jensen. Det mangler jeg også svar på.
Ja, hvorfor skal vi i grunden finde os i at 17.000 danskere skylder det offentlige 25 MILLIARDER hvis de har dyre iPhones, rolex-ure, læderjakker og SUV’er, der kan bidrage til afvikling af gælden? - Også jeg så gerne at de skræddersyede jakkesæt, silkeslipsene, de kostbare ure, spadseredragterne fra franske modehuse og de håndsyede sko flås af fx skurkene og svindlerne, fra finansverdenens top, der skaber utryghed i et omfang, som selv den mest skulende unge bølle kun kan drømme om, men så har vi ikke længere en retsstat.

jens christian jacobsen, Peter Beck-Lauritzen, Olaf Tehrani, lars helde, Henrik Ilskov-Jensen, Trond Meiring, Ete Forchhammer og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

SørenDahl, er spørgsmålet ikke om vi da har en retsstat med disse nye tiltag der dels ophæver magtens tredeling, dels kun er rettet mod en bestemt del af de kriminelle?

Jane Nielsen, Carsten Wienholtz, Ninna Maria Slott Andersen, Flemming Berger, Peter Beck-Lauritzen, Torben Bruhn Andersen, Peter Mikkelsen, Dorte Sørensen, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Bankerne har siden midt -70'erne haft gang i deres helt egne, private konfiskationer fra deres allerdårligst stillede kunder, nemlig dem, der var havnet i incasso.

I dag er det kommet frem, at ikke alene Danske Bank, men også nu Nordea og Jydske Bank, har opkrævet alt for mange penge hos de uheldige skyldnere, og givet urigtige oplysninger til domstolene når det gjaldt udlæg i deres ejendom.
Folk har betalt helt op til 200.000 for meget.

Men det er åbenbart ikke kriminelt, heller ej at Finanstilsynet har sovet i timen med ørepropper og maske for øjnene.

Jane Nielsen, Carsten Wienholtz, Josephine Kaldan, Dan D. Jensen, Ole Svendsen, jens christian jacobsen, Erik Winberg, Peter Beck-Lauritzen, Kent Bajer, Søren Dahl, Kim Houmøller, Torben Bruhn Andersen, Henrik Ilskov-Jensen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Henrik Ilskov-Jensen

Til Søren Dahl:

"Ja, hvorfor skal vi i grunden finde os i at 17.000 danskere skylder det offentlige 25 MILLIARDER hvis de har dyre iPhones, rolex-ure, læderjakker og SUV’er, der kan bidrage til afvikling af gælden?".

Jeg er helt enig i, at mennesker med formue eller som ejer værdifulde genstande, samtidig med at de skylder det offentlige store beløb, bør have disse værdier inddraget som led i afviklingen af deres gæld.
Derimod er jeg ikke enig med dig i, at en sådan kontant afregning ville betyde, at vi så ikke længere ville have en retsstat, sådan som du antyder. (Hvis jeg har forstået dig ret).
Af de kontanthjælpsafhængige kræves det jo, at de bruger al eventuel egen formue - herunder realiserer fast ejendom, som f.eks. hvis de ejer et hus - før de kan få kontanthjælp fra det offentlige.
Det hævder ingen er en krænkelse af retsstatsprincippet.
Hvorfor skulle det da være en krænkelse af retsstatsprincippet, hvis de, der skylder det offentlige penge, behandles lige som dem, der har brug for penge fra det offentlige?

Din kommentar er efter min mening meget relevant, og jeg tvivler faktisk på sandheden i den ofte fremførte forklaring om, at kriminalitet grundlæggende set skyldes fattigdom.
For ganske vist siger statistikkerne, at de fattige er de mest kriminelle; men skyldes det, at de fattige rent faktisk ER de mest kriminelle?
Eller er deres kriminalitet blot den, der er lettest at opdage og opklare, hurtigst bliver bragt for domstolene og derpå registreret i statistikkerne?
For mig at se tyder de seneste års skatteunddragelsesafsløringer, store bankskandaler og den lange stribe af afsløringer af svindel og råddenskab i finanssektoren, samt den grassat voksende ulighed på verdensplan på, at den kriminelle energi er mindst lige så stor hos overklassen som hos underklassen.
Blot med den forskel, at overklassens økonomiske forbrydelser har meget større konsekvenser for samfundene end underklassens kriminalitet, der er småting i sammenligning.
Sådan opleves det ganske vist ikke af hr. og fru Jensen, for det er selvsagt ikke rigmanden, der bryder ind i deres hjem, og ikke rigmandens sønner, som deres datter skal frygte at blive overfaldet og eventuelt voldtaget af. For de har råd til at gå på luksusbordeller, eller deltage i mere udspekulerede former for seksuelle overgreb, som ME TOO har afsløret finder sted i de "bedste kredse".

Efter jeg nu har forsøgt at svare dig, vil jeg tillade mig at efterlyse et svar fra dig - eller fra andre, der ønsker at svare - på, om du/I finder det rimeligt, at det her i Odense er de hjemløse, som trues af kriminelle, der er nødt til at forlade byen, og ikke de der truer dem, der straffes og sættes i fængsel?
En del af svaret på, at det er sådan, er selvsagt, at ingen tør vidne mod voldsbøllerne; men hvorfor så ikke bruge "al Capone"-metoden, hvor myndighederne konfiskerer værdigenstande, som ejerne ikke har et skatteopgivet indtægtsgrundlag til at have kunnet anskaffe sig på legal vis, og som de ikke på anden måde kan redegøre for erhvervelsen af?
Er det at gå imod retsstaten og magtens tredeling?
Metoden blev som bekendt brugt med succes i 1930ernes USA...

Jane Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, Søren Dahl, Kim Houmøller, Jørn-Erik Rasmussen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar
Henrik Ilskov-Jensen

Til Eva Schwanenflügel:

Min farbror (der døde kort før sin 95 års fødselsdag i 2009) var hele sit liv ansat i Privatbanken i København.
Men selv om han politisk set var konservativ, omtalte han altid Privatbanken som "Piratbanken"...
Det forstod jeg godt dengang, såvel som nu. Men det undrede mig, at han som konservativ var så illusionsløs omkring det danske banksystem...(At det heller ikke stod godt til dengang, bør ikke undre. For "der er intet nyt under solen", som skrevet står).

I øvrigt tror jeg ikke et øjeblik på, at det skyldes en "fejl", at bankernes gebyrgribbe i årevis har opkrævet for store tilbagebetalinger fra mindrebemidlede og i forvejen gældsplagede kunder.
Der er tale om en regulær svinestreg. En spekulation i, at "mange bække gør en stor å", og i at de bedragne ikke ville have indsigt til at opdage bedrageriet.
Så vist er det da kriminelt.

Men tyvene tilhører jo "klassen", som Hans Scherfig ville sige. Og Klassen hytter som bekendt sine egne...

Carsten Wienholtz, Ninna Maria Slott Andersen, Ole Svendsen, Erik Winberg, Peter Beck-Lauritzen, Kent Bajer, Kim Houmøller, Torben Bruhn Andersen, Peter Mikkelsen, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Henrik Ilskov-Jensen

Jeg synes så ikke at det er rimeligt, at folk ikke må eje mere end 10.000 kroner før de kan få kontanthjælp.
Mange har fx været tvunget til at hæve deres invalidepension, hvis de er blevet for syge til at arbejde.
(Det skyldes selvfølgelig også at de nu om dage skal være terminale i mange kommuner, før de kan få førtidspension, hvor der ikke er samme regler for formue).

Det er helt rigtigt, at bankerne bevidst har kørt incasso-kunder over i jagten på profit, for det er kommet frem, at de har været bekendt med fejlene i dekader.

Hvad angår udlæg i de mange skyldneres ejendom, er SKAT's gældsinddrivelse brudt sammen, og derfor kan folk bare fortsætte med at skylde penge indtil gælden bliver forældet.

Det ville nok være tilfredsstillende for hævntørsten, hvis de værste skyldnere af politiet blev strippet for dyre beklædningsgenstande og deslige, men man må bare sige, at det er ligeså uholdbart retssikkerhedsmæssigt, som regeringens lovforslag om at lave et generelt opholdsforbud og konfiskere tilfældige drenges dynejakker.

Med hensyn til afpresning af fx hjemløse og/eller stofmisbrugere i Odense og andre steder, er det desværre ikke en ny forteelse.
Måske du husker balladen om Bullshit på Christiania, hvor det netop også var en del af deres 'forretningsmodel'..?

Det er bare stærkt bekymrende at lægge vurderinger af 'utryghedsskabende adfærd' ud til politiet, på denne måde, hvor de pludselig ikke skal have domstolene med i ligningen.
Jeg tror overhovedet ikke, man fanger de reelle bagmænd for afpresning, intimidering, vold og trusler på denne facon, tværtimod.

Snarere burde man skaffe de hjemløse boliger, legalisere stoffer til eget brug, satse massivt på de sociale indsatser, og give bagmandspolitiet flere muskler, så de kunne fange de store fisk.

Den udskamningslinje regeringen står for, vil ikke øge trygheden efter min ringe mening.

Jane Nielsen, Arne Albatros Olsen, Carsten Wienholtz, Klaus Ipsen, Ole Frank, Anders Reinholdt, Ole Svendsen, Peter Beck-Lauritzen, Olaf Tehrani, Dorte Sørensen, Jesper Frimann Ljungberg, Peter Mikkelsen og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

Intet er mere belejligt end at udskamme myndighedernes forsøg på at adressere udfordringerne i mødet med vidt forskellige kulturer.

Intet er mere belejligt end at fraskrive sig sin del af ansvaret for opretholdelsen af tryghed og sikkerhed for os alle så længe utrygheden og usikkerheden ikke rammer min hverdag, så længe jeg er bevidst om at andre bærer skidtspanden ud og så længe mine hænder derfor er lige så rene som min glorie er intakt.

Intet er mere unødvendigt end at tage ansvar, når andre ta'r det.

Hvis det drejer sig om penge, kan man gøre som i New Zeeland.

Nya Zeelands premierminister, Jacinda Ardern og hendes Labourparti, har vundet er overbevisende sejl ved valget,

– "Nu mere end nogensinde er det tid at fortsætte", siger hun, "så lad os gå frem sammen"

Efter 90% af stemmerne er optalt, har hun fået 48,9%, medens hendes nærmeste modkandidat, National Partiet fik 27%.

Hvad vandt hun så egentlig valget på? - Jo, hun vil såmænd beskatte de højeste indkomster betydeligt mere for at skaffe velfærd.

Og det er føre politik er ikke blot at opføre sig populistisk. En rigtig politiker er en folkelig leder, der også har mod til at fortælle befolkningen, hvad der skal til, og til at føre en mere fremafrettet politik.
- Måske kan dansk labour også lære noget her, - eller er de blot populister?

Bent Gregersen, Carsten Wienholtz, Ole Frank, Flemming Berger, Peter Beck-Lauritzen, Henrik Ilskov-Jensen, Søren Dahl, Eva Schwanenflügel og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar

Henrik Ilskov-Jensen: Jeg troede, at du allerede af min første kommentar forstod, at jeg bestemt IKKE finder det rimeligt, at det i Odense er de hjemløse, som trues af kriminelle, der er nødt til at forlade byen.