Kommentar

Georg Metz: Præsentationen af Trump og hans udsagn må nødvendigvis ledsages af skepsis

Pressens instinkt vendt på hovedet
»Over for folk som Trump og Støjberg og for dens sags skyld den uvederhæftige Boris Johnson samt et par diktatorspirer i Østeuropa har der blandt borgerlige korsriddere af det tredje standpunkt udviklet sig et depraveret krav om værdifri journalistik,« skriver Georg Metz.

»Over for folk som Trump og Støjberg og for dens sags skyld den uvederhæftige Boris Johnson samt et par diktatorspirer i Østeuropa har der blandt borgerlige korsriddere af det tredje standpunkt udviklet sig et depraveret krav om værdifri journalistik,« skriver Georg Metz.

Yuri Gripas

Debat
2. oktober 2020

Journalisters arbejde består blandt andet i at referere magthavere under den uudtalte forudsætning, at de refererede kun undtagelsesvist lyver lodret. For igen at citere afdøde Niels Helveg Petersen skal politikere bestemt ikke lyve, men de behøver måske ikke altid at rutte med sandheden.

Referat og kommentarer forholder sig derfor til de relative værdier i de magtfuldes udsagn: Sådan og sådan sagde minister dit og dat; det var ikke hele sandheden, men ordenes betydning var bla bla bla …

Grundlaget for arrangementet er fortsat bestræbelsen på at finde sandheden og publicere resultatet så klart som muligt. Processen er en betingelse for, at forholdet mellem politiker, journalist og læser/seer/lytter etableres og opretholdes tillidsfuldt.

Man kan kalde den kritiske presses fænomen en løbende kontrakt mellem den adspurgte og spørgeren – i sidste ende publikum. Brydes kontrakten, har den demokratiske proces et problem. Forliser enigheden om sandheden som ideal og som umistelig betingelse, er det nat med systemet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben K L Jensen

Jeg blev rædselsslagen da jeg så de to gamle forkalkede gubber fra balkonen i Muppetshow i en verbal slåskamp om hvem der skal lede den frie verden de næste fire års tid - vores allierede der har holdt verden i krig siden de vandt 2. verdenskrig med den største krigsforbrydelse nogensinde - bombningen af Hiroshima og Nagasaki med atombomber der forresten samtidig gav USA det totale overherredømme over det der var tilbage efter verdenskrigen - minus folkerepublikken Kina og Sovjetunionen. Tak for sparket - Metz. Det lettede og det er på tide at Danmark griflen i den anden hånd og begynder at påpege det forkerte i den amerikanske kurs for super-duper båden Jorden.

Hanne Ribens, Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche, Kurt Nielsen, Tommy Clausen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

- at rutte med sandheden = hæderlighed! Såre simpelt.
Men kors, hvor er det længe siden, jeg har oplevet det!
Trump, Støjbjerg, "den lille svindler" osv. har ikke kunnet rutte med sandheden, den simpleste ting i verden!

Hanne Ribens, Eva Schwanenflügel, Werner Gass og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Det er sandheden der er ildehørt - KKE løgnen.
Sådan er det og så forbliver det: Trump og hans hold bekræfter fuld ud denne gamle talemåde...