Klumme

Lige nu overhaler verden den vildeste fantasi

Plottet i vores virkelighed er for tiden så chokerende, kulørt, dramatisk og så overspændt, at ingen ville finde det troværdigt, hvis man skulle omdanne det til fiktion, skriver forfatter og klummeskribent Nanna Goul i dette debatindlæg
Coronapandemien, der nu igen tager til i styrke i Europa og efterlader fornemmelsen af, at vi er ved at se introen til en ny katastrofefilm, er bare én af de ting, der får vores virkelighed til at minde om fiktion. Det er, som om det hele bare vil eskalere lige nu, skriver Nanna Goul i denne klumme. Her et billede fra Københavns metro, hvor det er et krav at bære mundbind.

Coronapandemien, der nu igen tager til i styrke i Europa og efterlader fornemmelsen af, at vi er ved at se introen til en ny katastrofefilm, er bare én af de ting, der får vores virkelighed til at minde om fiktion. Det er, som om det hele bare vil eskalere lige nu, skriver Nanna Goul i denne klumme. Her et billede fra Københavns metro, hvor det er et krav at bære mundbind.

Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix

Debat
23. oktober 2020

Den seneste uges tid har jeg haft fornemmelsen af, at jeg ikke rigtig er vågnet. Som om drømmetilstanden er blevet normaltilstanden og bare er fortsat ind i dagens timer. Jeg har ladet mig overvælde af det ene drømmespil efter det andet, det ene mere utroværdigt og dramatisk end det andet.

Det startede måske for længere tid siden, men jeg lagde mærke til fornemmelsen, da jeg i efterårsferien, så snart børnene var faldet til ro i sommerhuset, løb hen til min telefon for at få de nyeste opdateringer på krisen i De Radikale. Eller hvis ungerne sov tidligere, sad min mand og jeg klar med et stort glas vin foran tv-avisen – noget skulle der til at skylle den absurde tragedie ned med.

Det var der, det gik op for mig, hvad der var sket. Tv-avisen var blevet udskiftet med vores tv-serie. Vores fix efter drama. Det var ikke Stranger Things, Homeland, Ozark eller Lovecraft Country. Det var virkeligheden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her