Kommentar

Peter Skaarup: Peberspray er et uskadeligt forsvarsredskab, som hjælper på danskernes sikkerhed

Peberspray giver danskere mulighed for at forsvare sig i deres hjem, og derfor vil det være en fiasko, hvis regeringen får gennemført et forbud, skriver gruppeformand for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, i dette debatindlæg.
Debat
7. oktober 2020

Information kalder i avisen den 3. oktober legaliseringen af peberspray til brug i hjemmet for en eklatant fiasko. Det er jeg fuldstændig uenig i.

At Rigspolitiet stadig er imod en legalisering af peberspray, kan ikke overraske, for det var de også, da vi traf beslutningen om legalisering i december 2018.

Man er dybt naiv, hvis man tror, at legaliseringen af peberspray i hjemmet har ført til flere forbrydelser. Det er nok muligt, at der er forbrydere, der har brugt peberspray til at gennemføre deres forbrydelse. Men havde de ikke haft pebersprayen, havde de nok brugt en kniv eller et skydevåben i stedet for.

Ret til forsvar

Jeg synes, at det er godt, at danskerne har fået mulighed for at forsvare sig i eget hjem med et uskadeligt redskab. I Dansk Folkeparti havde vi også gerne set en generel adgang til at bære peberspray i det offentlige rum – for eksempel for en ung pige på en bytur.

Jeg forstår ganske enkelt ikke, hvorfor det er helt fint at bære en hårlakspray i sin taske og forsvare sig med den, hvis man bliver overfaldet, men at det er en overtrædelse af våbenloven at bruge en peberspray. 

Det, der vil være en eklatant fiasko, er, hvis regeringen får flertal for at afskaffe danskernes ret til at have en peberspray til forsvar i hjemmet.

Peter Skaarup er gruppeformand i Dansk Folkeparti

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Freddie Vindberg

Peberspray er godt, hvis en DF'er skulle nærme sig.

Torben Lindegaard

@Freddie Vindberg 06. oktober, 2020 - 22:54

Peberspray er altid godt at have på sig !!

Peter Skaarup. En overfaldsmand/voldsmand kan lynhurtig med grov overraskende vold passificere enhver ung som gammel, der ikke er øvet i voldsanvendelse. To tre slag og spark, så har overfaldsmanden fået overtaget før pebersprayen overhovedet er kommet op af tasken.

Hr. Skaarup du virker noget rusten.

@Men havde de ikke haft pebersprayen, havde de nok brugt en kniv eller et skydevåben i stedet for.@

Er dit argument at det er godt at kriminelle bruger peberspray fordi der er hårdere metoder derude? Så lad os da legalisere håndvåben og bede til guderne om at de kriminelle så bruger håndvåben i stedet for automatvåben.

Og har du aldrig overvejet at en person med et kriminelt forehavende kunne tænkes at tage BÅDE en kniv og en peberspray med? Den ene udelukker jo ligesom ikke den anden. Vel?

Forskellige våben til forskellig kriminalitet og trusselsbilleder. En tømrer nøjes jo heller ikke med en hammer. Han tager hele værktøjskassen med på arbejde.

Selvfølgeligt mener DF, at vi skal kunne forsvare vores hjem og familie.
Det går jo skidegodt i et USA der nærmest er bygget op på dette princip!

USA, landet hvor der er utryghed, misstillid og angst for fremmede, især sorte medborgere, som hellere skydes inden der spørges: hvad jeg kan hjælpe dig med!

DF mener at sådan skal vi også have det her.
De må være skidebange for alt og alle.

Hans Larsen, Steen Obel, Eva Schwanenflügel, Carsten Munk og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar

Akkurat Werner Gass - DF har alle dage talt til frygten, fordi de frygtsomme er lette at manipulere. Men som Franklin D. Roosevelt sagde i 1933: "Det eneste, vi har at frygte, er frygten selv".

Per Skaarup skeiver :"Men havde de ikke haft pebersprayen, havde de nok brugt en kniv eller et skydevåben i stedet for." Han overser åbenbart helt, at kniv og skydevåben netop er forbudte og det er ulovligt at besidde dem - medens peberspray netop er lovliggjort.