Klumme

Rune Lykkeberg: Coronavirussen er virkelighedens hævn over Donald Trumps totale teater

Den almægtige præsident Trump, som manipulerede vælgerne, forbrugerne og markederne, er nu blevet til coronapatient og således i et tragisk moment indhentet af det, han hverken kan betvinge eller manipulere: Naturen. Sådan skriver chefredaktør Rune Lykkeberg i denne klumme
Trumps magt synes at bygge på, at USA er et samfund uden fælles offentlighed og splittet af totale kulturkampe, hvor den enes sandhed kan bekæmpes som den andens falske nyheder. Men coronavirus er hævet over den kulturkamp, og at han selv er blevet smittet står som den objektive virkeligheds definitive hævn over Donald Trump, skriver chefredaktør Rune Lykkeberg i denne klumme.

Trumps magt synes at bygge på, at USA er et samfund uden fælles offentlighed og splittet af totale kulturkampe, hvor den enes sandhed kan bekæmpes som den andens falske nyheder. Men coronavirus er hævet over den kulturkamp, og at han selv er blevet smittet står som den objektive virkeligheds definitive hævn over Donald Trump, skriver chefredaktør Rune Lykkeberg i denne klumme.

Oliver Contreras

Debat
3. oktober 2020

Der er i The Art of the Deal en analyse af fænomenet Trump, som har vist sig overraskende præcis.

»Jeg spiller på folks fantasier,« fortæller Trump: »Folk vil gerne tro på, at noget er det største og det bedste og det mest spektakulære. Jeg kalder det sandfærdig hyperbel. Det er en uskyldig form for overdrivelse – og det er en meget effektiv form for markedsføring.«

Det er en sandfærdig hyperbel, når man opfører sig som den bedste og stærkeste i verden, selv om man ikke er det, fordi det giver folk noget, de har brug for. Det findes ikke i virkeligheden, men det er virkeligt som begær hos publikum. Og den, der formår at tilfredsstille dette begær, kan komme til at beherske begæret.

Det kan starte som en løgn, at man er den bedste i verden, men hvis tilstrækkeligt mange køber den, ender det med at blive en sandhed. Så hvis folk tror på, at Donald Trump er verdens bedste forretningsmand, kan han sælge dem Trump-slips og -kasketter, hvorpå står skrevet Make America Great Again. Han har i 50 år overdrevet, manipuleret og pralet med billedet af sig selv som sejrende playboy, symbolet på succes og friheden til at gøre alt, hvad man har lyst til, og i dag er han USA’s præsident.

Ofte bliver Trumps egen analyse fra The Art of the Deal fremhævet som det manifest, der viser, hvordan han har gennemskuet den postmoderne kapitalisme.

Læbestift på et svin

Det er bare ikke Trump selv, der har skrevet de linjer: »Jeg smurte læbestift på et svin,« sagde ghostwriteren på bogen, Tony Schwartz, i 2016 til The New Yorker. Han fandt på disse linjer for at »give Trumps løse forhold til sandheden et acceptabelt ansigt«.

Forfatteren gjorde Trumps løgne til en forretningsmodel.

Først var det et strategisk forsøg på at sminke en løgner som et kommercielt geni, men det er siden blevet bekræftet af historien. Trump var en fallent og en forretningsfiasko, da han i 2004 blev stjernen i realityshowet The Apprentice.

Det fremgår af de afsløringer af hans skatteindbetalinger, som The New York Times offentliggjorde søndag. Han havde haft underskud på sine forretninger op gennem 1990’erne, og blev ifølge avisen kun reddet af hemmelige pengeoverførsler fra sin rige far. Alligevel blev han præsenteret som den gyldne konge af amerikansk erhvervsliv i showet. Publikum købte myten, showet blev en kolossal succes, og de næste otte år tjente han mellem to og tre milliarder på at spille den største og bedste og mest spektakulære mand i verden.

»Trumps geni var ikke, viste det sig, at han kunne drive virksomhed«, skriver The New York Times: »Det var, at han gjorde sig selv berømt – berømt på Trumps niveau – og blev rig af det.«

Han solgte også det billede af sig selv til den amerikanske befolkning, da han blev valgt i 2016, og et flertal af amerikanerne mener ifølge målinger stadig, at Trump er den bedste præsidentkandidat til at skabe økonomisk vækst i Amerika.

Den materielle virkeligheds genkomst

Men den sandfærdige hyperbel får jo ikke den objektive virkelighed til at forsvinde. Og der har konstant i Trumps tid som præsident været konflikter mellem den objektive virkelighed og hans hyperbler. Muren er ikke bygget, skovene brænder, orkanerne smadrer bysamfund og infrastrukturprojektet er ikke blevet til virkelighed. 

Trumps magt synes således at bygge på, at USA er et samfund uden fælles offentlighed og splittet af totale kulturkampe, hvor den enes sandhed kan bekæmpes som den andens falske nyheder. Slåskampen, som han selv excellerer i at udbrede som i tv-debatten tirsdag, er hans terræn og magtgrundlag. 

Men coronavirus er hævet over den kulturkamp. Denne virus har været den materielle verdens ubetvingelige genkomst, som ikke kan fjernes af overdrivelser og besyngelser af den stærke mand. 200.000 er døde i USA, og det er en national fiasko, at USA med fire procent af verdens befolkning står for 25 procent af verdens smittede med coronavirus.

At han selv er blevet smittet står som den objektive virkeligheds definitive hævn over Donald Trump. Den almægtige præsident, der nægtede at bære mundbind, holdt masseforsamlinger og optrådte som den usårlige konge, er nu blevet patient. Det minder om det moment i den græske tragedie, hvor helten bliver fældet af de kræfter i verden, som han hverken kan overskue eller betvinge. Naturen er det element, som ikke kan manipuleres i Trumps hyperbolske totalteater. 

Men han har demonstreret, at det kan markederne, massen og borgerne, og det er det, som i sidste instans afgør, om virkelighedens hævn også bliver demokratiets detronisering af den mest spektakulære manipulator, vi nogensinde har set.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Mig bekendt kan hverken virkeligheden eller naturen hævne noget.

Det kræver en bevidsthed, et ønske om at gribe ind, negativt.
Og meget kan man tilskrive corona, men næppe en bevidsthed..

Men at Trump er smittet med corana, kan vel ikke overraske, hans ageren, taget i betragtning.....

Så derfor hold afstand, også til Trump :-)

Nille Torsen, Birte Pedersen, Bjørn Pedersen, Klaus Ankerstjerne Eriksen, Bo Kelting, Toke Kåre Wagener, Søren Fosberg, Eva Kjeldsen, Ervin Lazar, Frank Hansen, Helle Walther, Erik Winberg, Mogens Holme, Morten Balling, Søren Dahl, Torben Lindegaard og Henrik Madsen anbefalede denne kommentar
Merete von Eyben

"Den objektive virkeligheds hævn" er altså billedsprog og kaldes bl.a. karma eller hubris. Og herovre i mit tilvalgte andet fædreland kalder man det også "chickens coming home to roost." Forhåbentlig vil den danske befolkning nu bruge den syge, orangefarvede diktator aspirant som en omvendt rollemodel. "Wear the damn mask!" Få det mundbind på. Det er betydeligt billigere end udgifterne til bare en enkelt begravelse og langt mere behageligt end et langt sygdomsforløb med alvorlige eftervirkninger.

Nini Højby Pedersen, Svend Erik Sokkelund, Birte Pedersen, Nike Forsander Lorentsen, ingemaje lange, Arne Albatros Olsen, Søren Christensen, Toke Kåre Wagener, Hanne Ribens, Søren Fosberg, Anna Louise Finck-Heidemann, Lisbeth Glud, John Andersen, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel, Denise Ellefsen, Helle Walther, Ejvind Larsen, Hannibal Knudsen, Alvin Jensen, Marianne Stockmarr, Søren Nørgaard, Ete Forchhammer , Ole Frank, Susanne Kaspersen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar

Nemesis eller hybris, eller karma...
Hvis naturen er ”objektiv” og herunder corona virus, og ikke et indgreb fra gud(erne), så kan man heller ikke (billedligt) tale om hævn.

Brugen af billeder mennskeliggør, så at sige naturen...og naturen er bare... natur;
uden menneskelig bevidsthed om hævn,

Men uanset det, så hold afstand, det den bedste måde at tæmme naturen (corona) på...

Også til Trump ;-)

Jeppe Lindholm

At en person som Trump kan blive præsident viser blot, hvor meget demokratiet efterhånden har fejlet og undergravet sig selv.

Nille Torsen, Birte Pedersen, Finn Lindberg, Katrine Marie Christiani, Liselotte Paulsen, Hanne Ribens, P.G. Olsen, John Andersen, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel, Jan Weber Fritsbøger, Erik Winberg, Benta Victoria Gunnlögsson, Ejvind Larsen, Jane Jensen, Alvin Jensen, Kim Houmøller, Marianne Stockmarr, Marie Vibe, Ete Forchhammer og Anina Webster anbefalede denne kommentar

Mesterligt skrevet

Uanset om man ser analysen i en panteistisk diskurs, eller som covidsk blindhed overfor hvem den rammer... da tror jeg. På et vi(i)st universelt raffinement. På - at det er vigtigt, også i forbindelse med klimakatastrofen, at vi alle husker og ved: Naturen. Naturen - er større end os. Vi kan påvirke, vaske hænder, håbe på grønne tider, stemme for håb og lighed; holde afstand og TRO vi er overlegne... i sidste ende; skal vi alle dø. Lev! Og lad leve <3

Torkil Forman, Birte Pedersen, Finn Lindberg, ingemaje lange, Flemming Berger, Mads Greve Haaning, Eva Schwanenflügel, Helle Brøcker, Hanne Utoft, Ejvind Larsen, Alvin Jensen, Ea Movang og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Lad mig lige præciserer:

Jeg meget langt hen af vejen enig i Lykkebergs Trump analyse.

Der hvor jeg står af er ”virkelighedens hævn”...

Årsagen til at Trump er smittet med corona, er at han har negligeret alle informationer om smitte farligheden.
Det kan man se som ”virkeligheden hævn”, men er kun en ubegavet person benægtelse og tilsidesættelse af fakta.

Og der er ingen grund til at give konspirationsteoretiker ammunition til ”virkelighedens” guddommelige hybris teorier eller lignende.

Det bare Trumps stædige ubegavede dumhed, der er årsagen til at han er blevet smittet!
Og ikke noget eller nogen ønske om hævn....

Karsten Aaen, Bo Kelting, Hanne Ribens, Eva Kjeldsen, Helle Walther, Mogens Holme, Hannibal Knudsen, Søren Dahl, Torben Lindegaard og Jan Bisp Zarghami anbefalede denne kommentar

FAKE NEWS
Det er en del af taktikken !
Måske har han hørt hvor godt det virkede da Aksel Larsen holdt sin valgtale fra sygesengen :-)

Jesper Eskelund, Eva Kjeldsen, Christel Gruner-Olesen, Ejvind Larsen, Hannibal Knudsen, Flemming Olsen, Ole Christiansen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
René Arestrup

Et lysende eksempel på menneskelig indbildskhed. Naturen tager sit. Og i sidste ende kommer den sikkert også til at tage det hele.

Nille Torsen, Katrine Marie Christiani, Arne Albatros Olsen, Lillian Larsen, Flemming Berger, Marie Vibe, Mads Greve Haaning, Hanne Ribens, Dan D. Jensen, Ete Forchhammer , Ejvind Larsen, Arne Lund, Jane Jensen, Jens Ole Mortensen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Ole Christiansen

Dan D jensen har måske ret! lad os nu se hvor hurtigt Trump er på banen igen! ingen af han nærmeste er posetive og jeg tror det er ren taktik, manden er jo i stand til hvad som helst!

Finn Lindberg, Christel Gruner-Olesen, Benta Victoria Gunnlögsson, Alvin Jensen, Flemming Olsen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Anders Thornvig Sørensen

Jeg husker stadig det bevingede ord, som Gorbatjov (ifølge Gerassimov) sagde til Honecker den 7. oktober 1989, en måned før murens fald: "De der kommer for sent, dem straffer livet".

https://de.wikipedia.org/wiki/Gennadi_Iwanowitsch_Gerassimow

Birte Pedersen, Karsten Aaen, Finn Lindberg, Arne Albatros Olsen, Mads Greve Haaning, Lisbeth Glud, Eva Schwanenflügel, Niels-Simon Larsen, Ete Forchhammer , Ejvind Larsen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Flemming Olsen

"It ain't over till the fat lady sings" Vistnok oprindelig fra sidste akt af Siegfried, hvor den af kærlighed genopvækkede Brünhilde liiige skal synge en sidste halv time, før publikum får lov at gå hjem omkring midnat. Trump er ikke færdig og skal nok få de sidste mange ord fra sygesengen i nærmeste fremtid. Hele dramaet om hans sygdom og indlæggelse har atter gjort ham til hovedpersonen og kapret alle overskrifterne. Hvem gider høre om gamle indtørrede Biden nu? Der er, og har nok kun været en aktør i den valgkamp.

Karsten Aaen, Ole jakob Dueholm Bech og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar

"At en person som Trump kan blive præsident viser blot, hvor meget demokratiet efterhånden har fejlet og undergravet sig selv."

Måske understreger det at det indirekte konkurrencedemokrati er ude af stand til at give befolkningen magten over udviklingen i eget land. Vigtigt er det imidlertid ikke at gøre sig klart at demokratiet er meget mere end et indirekte konkurrencedemokrati; der findes deltagende demokrati og direkte demokratiformer, som på mange leder og kanter ville være befordrende for folkelig indflydelse på samfundsudviklingen, men disse negligeres og lades nærmest ude af bevidstheden, når danskere/vesterlændinge forholder sig til demokrati.

Torkil Forman, Birte Pedersen, Bjørn Pedersen, Lillian Larsen, Flemming Berger, Michael Christiansen, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme, Ejvind Larsen og Jan Jensen anbefalede denne kommentar

Hovs, Vigtigt er det imidlertid at gøre sig klart at demokratiet er meget mere end ... skulle der ha' stået.

Birte Pedersen, Flemming Berger, Hanne Ribens, Eva Schwanenflügel og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar

Efter at have fattet sig over forledes nedrigheder fra Trump, og nu nattens nyhed om Trump som corona offer, har Joe Biden valgt at fortsætte de negative politiske reklamer mod.... Bernie

Notationen om at Trump blot er en idiot, menneskeligt affald, som hellere ses død end levende (og gerne ombragt af Corona), understreger hvordan demokratiske værdier og humanistiske principper lades ude af betragtning af mennesker, der ellers forstår sig selv, og påberåber sig identitet, som humanistiske demokrater.

Birte Pedersen, René Arestrup, Kenneth Jacobsen, Daniel Joelsen, Ejvind Larsen, Hans Aagaard, Flemming Berger, Mads Greve Haaning, Jens Kofoed, P.G. Olsen, Anders Reinholdt, Eva Schwanenflügel, arne tørsleff, Torben Lindegaard og John Scheibelein anbefalede denne kommentar

Det var i hver fald dumt af Trump at blive testet. Var han ikke blevet testet, ville han jo ikke have Covid.

Kim Øverup, Dorte Haun Nielsen, Katrine Damm, John Andersen og Peter Mikkelsen anbefalede denne kommentar
Hannibal Knudsen

Med de løgne, Trump og hans nærmeste omgivelser iøvrigt spreder, har vi jo ikke nogen sikkerhed for at han rent faktisk har fået corona. Men med hans skødesløse adfærd forekommer det selvfølgelig sandsynligt, at det er rigtigt.
Og ja, det er ikke særlig humant eller demokratisk ikke at ønske ham god bedring. Men han rummer nu engang en kæmpe trussel for demokrati, klima, sundhed, lighed osv, så i dette perspektiv, ville vi som planet ikke gå glip af noget, om han blot forsvandt. - Selv om der selvfølgelig er mange andre slyngler, der kan fortsætte samme vanvid

Katrine Damm, John Andersen, Jan Weber Fritsbøger og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

"Amerikanerne kan stille og roligt vælte Donald Trump om en måned." - Hm... Stille og roligt??

Nille Torsen, Arne Lund, Lars Koch, Arne Albatros Olsen, Anna Louise Finck-Heidemann, John Andersen, Eva Schwanenflügel, Anne-Marie Krogsbøll og Mogens Holme anbefalede denne kommentar

Bare han ikke vinder, så er jeg tilfreds. Men hvad så...... hans tilhængere er jo en broget folk, ikke alle er lige " friske" i hovedet.

flok

Niels-Simon Larsen

Altså, her har man da et eklatant eksempel på Guds eksistens og hans retfærdige straf over et menneske uden syndsbevidsthed.
Vi bør straks fortælle det kristne højre, at hele ateistfløjen nu har omvendt sig pga dette ubetvivlelige mirakel. Vore bønner blev hørt til sidst. Den guddommelige og straffende hånd brød gennem skyen og tvang synderen i knæ. Halleluja. Nu bør han også lægges på et smertens leje og lide i forhold til sine misgerninger.
Her er jeg dog bange for, at den tilgivende Gud rækker den anden hånd ud, så Trump alligevel vinder valget, og så er helvede løs igen og vi ateister tilbage på vores bastioner.
Retfærdighed kommer ikke ovenfra, så vi bliver nødt til at indføre den nedefra.

Karsten Aaen, Bjørn Pedersen, Ejvind Larsen, Lillian Larsen, Mads Greve Haaning og Hanne Ribens anbefalede denne kommentar

"Og ja, det er ikke særlig humant eller demokratisk ikke at ønske ham god bedring. Men han rummer nu engang en kæmpe trussel for demokrati, klima, sundhed, lighed osv,"

Trump er ikke i sig selv en kæmpe trussel; det er de kræfter, han repræsenterer og som bakker ham op økonomisk, politisk og strukturelt. Og her må vi desværre konstatere at Trumps donorer ikke adskiller sig markant fra bl.a. Bidens, Clintons og Obamas - at hans politiske støtter kun på ret marginale punkter er uenige med Demokraternes - og at de strukturelle forhold, som gør det muligt at orkestrere en politisk ledelse som Trumps, på de afgørende linjer er skabt af både Republikanere og Demokrater. Eksempelvis var det Obama-administrationen, som på visse områder øgede den præsidentielle magt, som Trump eksekverer - og det skortede bestemt ikke på advarsler ... men disse blev ignoreret og ekskommunikeret med pæne løgne og beroligende sniksnak fra Demokraternes talsmænd/Obama.

Så hvis vi skal gøre ligningen færdig, er Obama også løgnagtig og skyld i en masse kriser og ulykker - det samme er Bush jr., Bill Clinton og mange andre amerikanske (samt britiske, russiske, kinesiske etc.) præsidenter før dem. Så dem skal vi vel så også ønske døde; tag Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke med. Helle Thorning, som førte Danmark ind i Libyenkrigen og bedrog en halv, danske befolkning på en række punkter; lad os ønske hende Coronadød også?! Det er jo ganske uholdbart og regressivt.

Daniel Joelsen, Arne Albatros Olsen, Ejvind Larsen, Lillian Larsen, Hans Aagaard, Flemming Berger, Mads Greve Haaning, Jens Kofoed, Kent Bajer, Anders Graae og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Ole Christiansen
02. oktober, 2020 - 23:46
"Dan D jensen har måske ret! lad os nu se hvor hurtigt Trump er på banen igen! ingen af han nærmeste er posetive og jeg tror det er ren taktik, manden er jo i stand til hvad som helst!"

Jo, Ole Christiansen, der er netop masser af andre i den republikanske top, der også er blevet smittede :

Den første konstaterede var den tætte rådgiver, Hope Hicks.
Efter at have fået at vide, hun var ramt, tog Trump alligevel til Minnesota for at afholde et rally.

Til præsentationen af dommer Amy Coney Barret i Rosenhaven, var præsidentens forhenværende rådgiver, Kellyanne Conway, samt to senatorer, der skulle deltage i høringerne til Barretts godkendelse til Supreme Court tilstede, og er nu også konstateret smittede.
Det samme er forkvinden for det republikanske parti, samt lederen af Trumps valgkampagne.

Desuden har flere Secret Service folk beklaget sig over at være blevet smittet, mens de har beskyttet præsidenten.

Sidst men ikke mindst, havde ALLE i Trumps stab masker på, imens de stod og ventede på at helikopteren MARINE 1 skulle flyve Trump til Walter Reed hospitalet.
Det er aldrig set før.

Så jo, det er sandt.
Og ja, det er nemesis.

Karsten Aaen, Ejvind Larsen og Lisbeth Glud anbefalede denne kommentar

Trump er måske vort såkaldte demokratis lakmustest; kan han blive behandlet ordentligt og ligeværdigt af dén demokratiske og humanistiske verden, han hævdes at være en kæmpe trussel for? Er Trump stærkere end denne verden, hvis det ikke lykkes at give ham de rettigheder, som enhver efter sigende har krav på - selvom han agerer som en afviger? Når man beskuer såkaldt demokratiske mennesker og mediers tilgang til Trump, må det vel konstateres at demokratiets fernis fortsat blot er fernis - den såkaldt demokratiske verdens integritet er stærkt dubiøs. Hvilket er et langt større problem end Trumps eksistens; det er (meget ofte) svage grupper som udpeger syndebukke.

Karsten Aaen, Ejvind Larsen, Lillian Larsen, Hans Aagaard, arne tørsleff og Maria Francisca Torrezão anbefalede denne kommentar
Peter Mikkelsen

Som alle andre fascister handler Trump udelukkende ud fra, hvordan han tror, han kan få mere magt og rigdom. Og som alle andre fascister udpeger han syndebukke for at få folket med sig. Det ville da være skønt, hvis sygdommen lagde ham i graven, men sandsynligheden er desværre ikke stor.

Mads Kjærgård

Må man ikke stilfærdigt gøre opmærksom på, at han blot er testet positiv. Han er ikke syg endnu, og om han bliver det, det vil "naturen" jo så vise i løbet af kort tid. Hvis ikke, så vil det vil have en positiv effekt på hans valgkamp? Positiv og syg er ikke helt det samme! Jeg er ikke nogen Trumph tilhænger, men helt ærligt "Joe Biden?" Jeg kunne dårligt forestille mig et værre alternativ til Trumph men det kan jeg nu!

Hans Aagaard og Ole jakob Dueholm Bech anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Og så er det da ikke positivt, at ønske andre folk i graven, dette umiddelbare "had" ligger debatten ned efter min mening. Kald mig bare kontraproduktiv, klaphad, nar, idiot, eller what ever. Men Trumph er valgt ved et demokratisk valg og hans valg er netop udløst at nej til politisk korrekthed og Wall Street! Det må man vel tage med, for man respekterer vel de demokratiske spilleregler eller hvad?

Ejvind Larsen, Hans Aagaard, Flemming Olsen, Jens Kofoed og Ole jakob Dueholm Bech anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

"Må man ikke stilfærdigt gøre opmærksom på, at han blot er testet positiv. Han er ikke syg endnu, og om han bliver det, det vil "naturen" jo så vise i løbet af kort tid. "

Godmorgen! Du må da vist have sovet længe i dag, og ikke set nyheder endnu, Mads :-)

Bortset fra det så kan jeg nu heller ikke ligefrem få mig selv til at ønske ham død. Men at han bliver syg, det er da vist lidt løn som forskyldt...

Lillian Larsen, Mads Kjærgård og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Hmm jeg kan ikke finde noget om, at han er meget syg. Medierne prøver at lave et drama ud af, at han er fløjet til et sygehus. Men manden er øverstkommanderende over USA's væbnede styrker og Præsident over USA blandt andet. Så de passer på ham, jeg spår, at han er frisk igen snart! På den anden side, så er han over 70, så en hårdnakket influenza, det er klart ikke det bedste Men lad os se, jeg giver det til næste lørdag, så er han stærkt på banen igen. Vi kan vædde en Dollar ligesom i "The One Dollar Bet." :-)

Hans Aagaard, Flemming Olsen og Ole jakob Dueholm Bech anbefalede denne kommentar

Trump har angiveligt haft et behov for, at skabe en myte om sig selv som en stærk leder. Men myten er ikke uden paradokser, for ledelsesstilen kan forekomme kaotisk. Han har nedtoner Corona betydning. Nu er selv smittet, hvilket også er lidt paradoksalt.

Hvilen betydning det får i den amerikanske valgkamp er uvist. Jeg tør i alle tilfælde ikke sætte en femmer på højkant for hverken det ene eller det andet.

Det er lidt meget, at ønske andre ulykke mht. Helbredet. Derimod vil jeg anse det for et fromt håb, at han falder i unåde hos et flertal af amerikanske vælgere når tid kommer.

Ejvind Larsen, Lillian Larsen, Jens Ole Mortensen, Anne-Marie Krogsbøll og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Mads Kjærgård

Flere medier rapporterer, at præsidenten nu har åndedrætsbesvær, og at han er meget træt og udmattet.

Iøvrigt har han ikke influenza, men Covid.

Karsten Aaen, Erik Nielsen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Og så må jeg, som et lille Nota Bene skrive, at Trumph lige har udnævnt en dommer til U.S.A.s højesteret, og det har langt større betydnng for udviklingen i U.S.A. end hvem der er præsident. Det er jo trods alt begrænset magt en præsident har! Højesteret langt større! Må jeg ikke minde om abortlovgivningen? Roe vs Wade? Men dækningen af dette i danske medier har været begrænset, men at Trumph er fløjet til et sygehus. Dette banale faktum serveres med fanfarer og versaler! Tja, jo. Men som min mindfulneslærer siger, "Der er hvad der er!" Hmm........:-)

Karsten Aaen, Flemming Olsen, Hans Aagaard og Ole jakob Dueholm Bech anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Ja Covid er en influenza??

Mads Kjærgård

Men vi får se! Spændende valg! Tak for informationen forøvrigt, vi har alle Corona, siden den virus stamme har været kendt siden 30'erne, men hvis man differentierer mellem Covid og Influenza, så er det da en væsentlig information. Jeg tror bare ikke, at det er rigtigt? Men jeg tjekker det da! :-) Okay der er forskellige artikler om det! Jeg skal nok kalde det Covid i fremtiden! :- ) https://www.ssi.dk/aktuelt/nyheder/2020/covid-19-epidemien-har-indtil-nu...

Mads Kjærgård

Men han har da maske på, på fotoet? Ergo kan han da ikke være syg. Er det ikke det mest hellige symbol og virkemiddel man har?

Eva Schwanenflügel

@ Mads Kjærgård

Coronavirus og influenza er to forskellige virusfamilier.

"Forkølelsessymptomer forårsages ofte af virusfamilierne picornavirus og coronavirus, som hver omfatter mange varianter,« fortæller professor Allan Randrup Thomsen.

»Influenzasymptomer derimod forårsages af virusfamilien orthomyxovirus, som omfatter slægterne, influenza A - der bl.a. indeholder fugleinfluenza H5N1 og denne sæsons udgaver af H1N1 og H3N2, B, C og den nyopdagede orthomyxovirus D, der dog ikke giver influenza. Hver af disse slægter har forskellige underarter."

"Ti myter om influenza og forkølelse"
https://videnskab.dk/krop-sundhed/ti-myter-om-influenza-og-forkolelse

Derudover er coronavirus langt mere farlig og smitsom.

"Derfor er coronavirus værre end influenza"
https://videnskab.dk/krop-sundhed/derfor-er-coronavirus-vaerre-end-influ...

Så det er godt, du vil kalde virus ved rette navn fremover ;-)

Med hensyn til at "Trump lige har udnævnt en højesteretsdommer", er det heller ikke korrekt.
Han har nomineret en højesteretsdommer, Amy Coney Barret.

Men hun skal først godkendes af senatet, og det kan tage lang tid.
Især set i lyset af, at to af de republikanske senatorer, der skulle have deltaget i senatshøringerne, nu også er bekræftet smittet med Covid - ligesom en hel del andre, der deltog i nomineringsceremonien i Rosenhaven foran det Hvide Hus.

Det lader til at have været en såkaldt superspreder begivenhed.
Amy Coney Barret stod lige ved siden af Trump, og vi ved endnu ikke, om også hun er blevet smittet.
Det kan tage op til en uge, før man tester positiv.

Men du har da helt ret i, at Højesteret på mange måder er vigtigere end præsidentembedet.

For som man siger :
"Højesteret består, præsidentembedet forgår"
("The Supreme Court will last, the presidency will pass")

Karsten Aaen, Ejvind Larsen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

@ Mads Kjærgård

Hvorfor kan Trump ikke være syg, hvis han har maske på ???
Man har jo især maske på for at beskytte andre mod smitte..

Karsten Aaen, Bjørn Pedersen, Ejvind Larsen, Lillian Larsen, nils valla og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar

White House coronavirus cluster:

- President Trump
- First Lady
- Senator Mike Lee
- Senator Thom Tillis
- Senator Ron Johnson
- RNC Chair Ronna McDaniel
- WH advisor Hope Hicks
- Three WH journalists
- Kellyanne Conway
- Campaign manager Bill Stepien

Karsten Aaen, Hanne Utoft, Ejvind Larsen, Lillian Larsen, Niels-Simon Larsen, Eva Schwanenflügel og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

At have maske på én gang på ét billede er vist ikke helt nok til at beskytte én mod at blive smittet... Det er trods alt ikke et mirakelmiddel, men bare ét af mange fornuftige tiltag.

Ja, han kan være rask om en uge (det hele var en valg-hoax), eller han kan være død..... Time will tell...

Karsten Aaen, Lillian Larsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niels-Simon Larsen

Mads Kjærgård: Så du mener, at USA er et demokrati? I så fald er Rusland vel også og Hvide Rusland? Sandheden er, at embeder er noget, man køber sig til gennem reklamebureauer, spindoktorer, forfattere i købt tjeneste og intrigemagere af alle slags.
Og man må ikke ønske en person død, som vipper hele verden til den forkerte side? Nej, det skal nok være forkert. Man må nok heller ikke ønske, at den gud, han tror på, straffer ham, eller at gudinde Nemesis eksisterer. Så må vi nøjes med at ønske ham et renere hjerte, en mindre ussel karakter, lidt mindre helt i lyssky forretningssager og nogle vælgere, der er lidt mere oplyste og lidt mindre stolte af deres uoplysthed.

Karsten Aaen, Hanne Utoft, Lillian Larsen, Ejvind Larsen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar

Kommer Thrump ud af sin Covid inden valget bliver det meget vel med forstærket styrke.
Så vender Nemesis tilbage hvor hun kommer fra. :-(

Ejvind Larsen, Niels-Simon Larsen, Flemming Olsen og Hans Aagaard anbefalede denne kommentar

Hvis man behandles af 9 læger, og får to slags medicin..... er man så syg.... ???? Talmanden siger Trump har det fint, hvorfor skal han så på hospitalet nogle dage endnu. Der hvor man kan håbe på covid-19 gør en forskel er vedr. udnævnelse af den dommer. 3 republikanere er nu syge, måske kommer der flere og to uger i karantæne, gør at de ikke har flertal i senatet, så håber det ikke kan nås før efter et valg, det er mest reelt.

Karsten Aaen, Bjørn Pedersen, Ejvind Larsen, Lillian Larsen, Eva Schwanenflügel og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Lægen ville heller ikke ind på hvorvidt Trump havde modtaget ilt.
Han blev ved at gentage : "Not today", når journalisterne spurgte.
Men ikke noget med 'yesterday'.

- Og vi måtte slet ikke vide, hvornår han sidste gang blev testet negativ.
- Eller hvordan smitteopsporingen i det hele taget foregår.
- Eller hvor alle republikanerne var blevet smittede.

Meget tyder på, det skete i Rosenhaven, da Trump nominerede Amy Coney Barret til Højesteret.
Indtil videre er seks fra begivenheden testet positive.
Ingen bar masker til ceremonien.

Trumps læge fremstod nervøs og utroværdig.
Det virkede i høj grad, som om visse ting blev holdt skjult.

Men det ville jo mildest talt heller ikke være en overraskelse, hvis det forholdt sig således..

Anne-Marie Krogsbøll, Karsten Aaen, Ejvind Larsen, Arne Albatros Olsen og Lillian Larsen anbefalede denne kommentar
Daniel Joelsen

Virkelighedens hævn? Er virkelighedens fortielse ikke meget værre?

Eva Schwanenflügel

Hvad mener du med "virkelighedens fortielse", David Joelsen?
Fold gerne din teori lidt mere ud.

På Boulevard pressens repræsentative medier, skriver de, at Donald Trump har fået ilt fredag, og at de næste 48 timer vil være kritiske. Endvidere fremgår det, at han skulle være på 3. døgn i smitteforløbet.

Jeg vil forbeholde mig ret til forbehold over for alt hvad jeg læser, da man sikkert godt kan forudsætte, at hele verden vil spekulere sig gul og blå om hvordan forløbet af sygdommen forløber. Og igen så skal man nok ikke lægge for meget vægt på forløbet ind til videre. Boris Johnson erklærede sig jo også i fin form de første dage i forløbet. Det kan godt tage lidt tid inden sygdommen kan udvikle sig til noget virkelig alvorligt

Hvordan sygdommen kommer til, at forløbe hos Trump kan jo få afgørende betydning for hvordan det kommer til, at indvirke på valget i næste måned

Men foreløbig er det vel tidligt nok, at konkludere noget som helst.

Men fortsættelse følger - det er givet...

Freddie Vindberg

Trump skal nok blive "helt utrolig fantastisk" frisk igen,
men jeg har hørt, at senfølger efter Coronavirussen,
kan være dét, der på dansk kaldes: 'Skjold Hansen syndromet'.

Det er ikke lang tid siden, at det venstreorienterede (læs: neoliberale med et par gamle neocon Bush-folk på toppen) The Atlantic skrev, at når det var sådan at, så meget af Irans lederskab havde Covid, måtte regime change være amerikanernes eneste rigtige svar......

Jeg tror godt man kan forberede sig på en god gang Russiagate.

Hanne Utoft - At sætte Trump sammen med begreber som demokratiske værdier og humanistiske principper - mener du det alvorligt?
Vel vil det bedste være, om han blev væltet d. 3. november, men hvad nu hvis ikke det sker. Min tiltro til det amerikanske vælgerflertal er yderst ringe. Synes du så, at han ad hensyn til demokratiske værdier og humanistiske principper - bør have lov til at fortsætte i yderligere fire destruktive og splittende år.
Hvorfor forsvarer du en notorisk idiots adgang til magten, der om nogen har undermineret demokratiske værdier og humanistiske principper?

Arne Lund, jeg sætter den såkaldt demokratiske verdens værdier og principper frem og angiver at enhver skal nyde godt af disse. Dermed forsvarer jeg ikke Trump; jeg holder den demokratiske verden op på dens erklæringer og forpligtelser som skal gælde uden undtagelser, også selvom afvigere, løgnere, krigsforbrydere, despoter mv. Den notoriske idiot er valgt til præsident i en pervers og korrumperet systemorden; lad os (men særligt amerikanerne) få gjort noget progressivt ved denne istedet. Vi kunne jo starte med at rette formel kritik af demokratiets vilkår i USA via FN; noget, som rent faktisk kunne have politisk virkning. Men vi skulle nødigt risikere egne underbukser; så er det meget lettere at ride på ryggen af en åbenlys sociopat.

Sider