Folk

FOLK

Dansk Folkeparti drømmer om et Danmark til Ejderen. Men øv, det kan ikke kan lade sig gøre, så DF har i stedet gjort adgangen til dansk statsborgerskab lettere for de dansksindede sydslesvigere. Det mærkes i et netop fremsat lovforslag
Debat
4. november 2020

Dansksindede

I det netop fremsatte lovforslag L 73 om tildeling af dansk statsborgerskab er der blandt de 2.944 ansøgere også knap 100, der højst usædvanligt bor i Tyskland. Men de er dansksindede sydslesvigere og har derfor en nemmere adgang til at blive danske statsborgere end andre.

Grænserykkere

Det kan dansksindede sydslesvigere især takke Dansk Folkeparti for. Utrætteligt har DF givet udtryk for, at landegrænsen i virkeligheden burde gå længere mod syd – ved Ejderen forstås. Når det nu ikke kan lade sig gøre, har DF i 2018 lettet adgangen for dem til at blive danskere.

Blodbeslægtede

Et af fire krav, som sydslesvigere kan opfylde, er dokumentation for dansk afstamning fire generationer tilbage. Mindst én i slægten skal for så længe siden have haft dansk indfødsret fra fødslen. Uha uha, historisk set giver den slags dårlige minder for mange i Tyskland.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her