Folk

FOLK

At champagne og østers er et perfekt match, er en velkendt sandhed, men ingen vidste præcis hvorfor. Nu har heroiske forskere ofret sig i forsøget på at opklare gåden
Debat
19. november 2020

Barack Obama

Ekspræsidentens nye biografi er rig på flashback-betroelser. Også til collegeårene, hvor Obama fortæller os, at hans primære motivation til at læse Marx, Marcuse og Fanon var ’at score hende den langbenede socialist på kollegiet’.

Ole G. Mouritsen

Forskere har efter omfattende empiriske studier nu fundet den naturvidenskabelige forklaring på, hvorfor østers og champagne matcher hinanden så overmåde fortrinligt, oplyser denne KU-professor i fødevarevidenskab.

Bon vivant-forskere

Der måtte champagner i flere varianter og både limfjords- og stillehavsøsters til for at nå konklusionen, som kan sammenfattes således, at det er en særlig umami-synergi, der gør kombinationen af bobler og bløddyr uimodståelig.

Kim Christiansen

Den forhenværende DF-MF’er Kim Christiansen sætter sin kendte kro ’A’ Porta’ i Mariager til salg. Mulige købere bør være opmærksomme på, at der kan forekomme tæt trafik på småvejene omkring kroen. Dog ikke nok til en omfartsvej.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her