Folk

FOLK

I Utah har man fundet en tre meter høj metalmonolit. Der er sat en underskriftindsamling i gang for at få Katrine Dirkinck-Holmfeld genansat. Og så skal alle talentspejdere, der interesserer sig for kunstneres fuckability, fyres, mener Annina Aakjær
Debat
30. november 2020

Monolitfindere

Midt ude i Utahs røde ørken har man fundet en tre meter høj metalmonolit, der troner mellem nogle store klipper. Ret meget som den mystiske, bevidsthedsudvidende monolit i Rumrejsen år 2001. Den blev fundet af parkbetjente, der var ude med en helikopter for at tælle får.

Solidariske kunstnere

Det kostede Katrine Dirkinck-Holmfeld hendes stilling på Kunstakademiet i København at vippe en gipsbuste i havnen i aktivistisk øjemed. En underskriftindsamling er nu sat i gang for at vise solidaritet og få hende genansat. Mere end 740 kunstnere og formidlere har skrevet under.

Annika Aakjær

Til pladebranchens prisuddeling DMA lørdag sagde værten, Annika Aakjær, at de talentspejdere, der bekymrer sig om kvindelige kunstneres såkaldte fuckability, skal fyres. »Det skal de ikke kun, fordi de er sexister, det skal de, fordi de tydeligvis ikke kan se talent,« sagde hun.

Chatle

Rapperen Chatle kritiseres for sin musikvideo til sangen Sort på sort om livet som gangster i Vollsmose. Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, kalder videoen for en »reklame for den kriminelle livsstil«. Politiet er utilfredse med, at videoen rummer optagelser af politifolk på arbejde.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Lone Nikolajsen

Forinden genansættelse af Katrine Dirkinck-Holmfeld kan overvejes, skal ejeren af busten vel have sit tab erstattet - og omkostningerne til at få busten hævet fra havnen skal refunderes.

Katrine Dirkinck-Holmfeld er af Kunstakademiet meldt til Politiet for tyveri af busten.

Hvis Politiet ellers nogensinde får afsluttet efterforskningen og rejst en straffesag, så er der tale om en tilståelsessag - og det er lidt pudsigt at være Politianmeldt af sin arbejdsplads og så fortsætte sit arbejde på stedet.

Ete Forchhammer

740 kunstnere... tja, kunstnere... titlen er til fri afbenyttelse, afgrænsningen er flydende, og kunstnere findes i flere varianter; nogle har vitterligt "løvens klo", nogle flere mangler denne, men synes selv, de har den.
Jeg havde en logerende der kaldte sig kunstner, og som forklarede mig at når han lagde en ske på tværs af en lille skål på køkkenbordet, var det kunst - fordi det var ham der havde anbragt skeen, og han var kunstner...

Hans Houmøller

@Lone Nikolajsen

Der er da en del studerende og andet godtfolk, men vist ikke mange kunstnere i traditionel forstand blandt de 740, men nu er titlen “kunstner” jo heller ikke beskyttet. I dag kan du af anmeldere få betegnelsen poet hæftet på dig, hvis du skriver et par linjer med tekst, og du kan kalde dig musiker ved at trykke på en knap og lade en computer eller en app lave lyde. Hvis du kombinerer de to, kaldes det for en sang.

Inflation er ikke kun et begreb indenfor økonomi og finans.