Folk

FOLK

Torsdag udkommer den nye udgave af Højskolesangbogen. Og ja, Isam B’s sang om ramadan i København er med, så værsgo at synge
Debat
11. november 2020

Ramadansangere

Fremover er det ikke kun jesusbarnet, vise mænd fra Østerland, himmelens miskundhed eller den signede dag, der skal synges om i Højskolesangbogen. Nu bliver det også morgenlyset i lejligheder på Nørrebro, hvor munde skal mættes, inden det bliver ramadan i København.

Ramadanleflere

Den sangglade Morten Messerschmidt boltrer sig som en ål i mudder. Isam B’s tekst til »Ramadan i København« er ikke lyrisk, siger han, så at medtage sangen i Højskolesangbogen kan ikke være andet end et forsøg på at lefle for de folk, som gerne vil have, at islam breder sig.

Københavnersangere

Nej, siger formanden for Højskolesangbogsudvalget, Jørgen Carlsen. Sangen er en udvidelse af billedet af København, for det er på den ene side en københavnersang og på den anden side også en sang om en muslimsk skik. Den nye udgave af højskolesangbogen udkommer i morgen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her