Folk

FOLK

Debat
13. november 2020

Shubberne I

De seneste år er afstanden mellem folket og eliten vokset. Mens eliten er flyttet til byerne, er mange folk blevet på landet. Mens eliten har taget lange uddannelser, har en del mistet deres arbejde. Nu mister folket så en af deres eneste sange i Højskolesangbogen.

Shubberne II

I denne uge kom det frem, at ’Danmarkssangen’, som er skrevet af Shu-bi-dua i 1978 og med linjer som »storken er en dejlig flyver / koen har et dejligt yver« er blevet folkeeje, ikke er med i den nye højskolesangbog. Den er ikke god nok, siger formanden for sangbogsudvalget.

Nordjyder

De seneste måneders nedlukning har haft store økonomiske og sociale konsekvenser. Presset økonomien, splittet familier. Men i Nordjylland har en strikkeklub udvist det, man i katastrofesprog kalder resiliens: De har sat et klapbord op ved kommunegrænsen, og så strikker de bare.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeg håber Carla Sands er i gang med at pakke.