Folk

FOLK

Ambassadør vil ikke kommentere tweet, happening med gipsbuste skal belyse kolonialisme og Kylie Minogue er igen på britisk førsteplads
USA’s ambassadør i Danmark vil helst ikke tale om, at hun påstod, at hendes stemme ikke var blevet talt med i det netop overståede præsidentvalg.

USA’s ambassadør i Danmark vil helst ikke tale om, at hun påstod, at hendes stemme ikke var blevet talt med i det netop overståede præsidentvalg.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Debat
16. november 2020

Carla Sands

USA’s ambassadør gider ikke spørges om, hvorfor hun tweeter, at hendes stemme ikke er talt med, når The New York Times har kunnet dokumentere, at den er det. Torsdag forlod hun resolut et arrangement i Nordens Hus i Tórshavn ad bagindgangen, da nogle journalister ville spørge om det.

Katrine Dirckinck-Holmfeld

Det var en underviser fra Kunstakademiet, der kastede en gipsbuste af Frederik V i havnen for at belyse kolonialismen. Til Politiken siger hun, at det er lykkedes at vise »vores utilstrækkelighed, når det handler om at diskutere og forholde os til de her ting i Danmark«.

Jeanette Ehlers

Hvis man ikke føler, at bustegate stimulerer den erkendelsesproces, der skal til for at komme godt videre efter kolonialismen, kan man i stedet se på skulpturer som Bright Bimpongs Freedom eller La Vaughn Belle & Jeannette Ehlers I Am Queen Mary, der pryder hver sin kajkant.

Kylie Minogue

Som den første kvinde har Kylie Minogue med sit album Disco opnået en førsteplads på den britiske albumhitliste gennem fem årtier. Debutalbummet Kylie blev nr. 1 i 1988, og siden er det sket seks gange. Rekorden har Cliff Richard, som har toppet listen gennem otte årtier.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her