Kommentar

Georg Metz: COVID-19 spilder ikke tid på at definere forskellen på at »styre« og at »lede«

Venstres formand i sproglig havsnød
Hvis nu Venstre-annoncens målgruppe fik svært ved at opfange forskellen på at styre og lede, kom Ellemanns efterskrift usikkerheden til undsætning og forklarede, at han i modsætning til statsminister Mette Frederiksen (S) ikke har ambition om at styre, men lede Danmark, så danskerne kan få endnu mere frihed. Og så var man jo straks klogere.

Hvis nu Venstre-annoncens målgruppe fik svært ved at opfange forskellen på at styre og lede, kom Ellemanns efterskrift usikkerheden til undsætning og forklarede, at han i modsætning til statsminister Mette Frederiksen (S) ikke har ambition om at styre, men lede Danmark, så danskerne kan få endnu mere frihed. Og så var man jo straks klogere.

Claus Bech

20. november 2020

»Der er forskel på at styre et land og at lede et land.« En dybsindighed, Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, betroede læserne i helsidesannoncer i aviserne. Den photoshoppede mand viste sig offentligt, efter at vrede toneangivende i partiets bagland trak grovfilen. Formanden var alt for tilbøjelig til at give regeringens ledelse fred til at styre landet gennem krisen i minken, hvis håndtering måske er afgørende for pandemiens videre forløb.

Man skal ifølge Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, opfatte mink som individer: 13 millioner dyr plus 5,8 millioner danskere = 18,8 millioner potentielt smittende individer. Mink hoster ikke i ærmet eller køber mundbind, men skjuler mere under pelsen end en år for år stadigt dårligere forretning.

Hvis nu Venstre-annoncens målgruppe fik svært ved at opfange forskellen på at styre og lede, kom Ellemanns efterskrift usikkerheden til undsætning og forklarede, at han i modsætning til statsminister Mette Frederiksen (S) ikke har ambition om at styre, men lede Danmark, så danskerne kan få endnu mere frihed. Og så var man jo straks klogere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Olaf Tehrani
 • Jane Jensen
 • Dorte Sørensen
 • Povl Thomsen
 • Tino Rozzo
 • Anna Olsen
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Anne-Marie Krogsbøll
 • Mette Johansson
 • Luiza Labouriau
 • Hans Larsen
 • Eva Schwanenflügel
 • jens rasmussen
 • Lars Løfgren
 • Stine Laursen
 • David Zennaro
 • Anker Heegaard
 • Poul Erik Pedersen
 • John Scheibelein
 • Thomas Tanghus
 • Katrine Damm
 • Ib Gram-Jensen
 • Peter Beck-Lauritzen
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Marianne Borgvardt
 • Ellen Jeppesen
 • Werner Gass
 • Niels Makholm
 • Kurt Nielsen
 • erik pedersen
 • Marianne Stockmarr
 • Niels Jakobs
 • tove helbo
 • Malan Helge
 • Torben K L Jensen
 • William Mannicke
 • Poul Anker Sørensen
 • Ete Forchhammer
 • Henning Kjær
Olaf Tehrani, Jane Jensen, Dorte Sørensen, Povl Thomsen, Tino Rozzo, Anna Olsen, Maj-Britt Kent Hansen, Anne-Marie Krogsbøll, Mette Johansson, Luiza Labouriau, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, jens rasmussen, Lars Løfgren, Stine Laursen, David Zennaro, Anker Heegaard, Poul Erik Pedersen, John Scheibelein, Thomas Tanghus, Katrine Damm, Ib Gram-Jensen, Peter Beck-Lauritzen, Bjarne Bisgaard Jensen, Marianne Borgvardt, Ellen Jeppesen, Werner Gass, Niels Makholm, Kurt Nielsen, erik pedersen, Marianne Stockmarr, Niels Jakobs, tove helbo, Malan Helge, Torben K L Jensen, William Mannicke, Poul Anker Sørensen, Ete Forchhammer og Henning Kjær anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Anker Sørensen

så tror jeg ikke, at oppositionen kan beskrives meget bedre i denne "minkpandemi "
rigtig godt ramt !

Torkil Forman, Tino Rozzo, Anne-Marie Krogsbøll, jens raahauge, Mette Johansson, Luiza Labouriau, Eva Schwanenflügel, Judith Kaastrup, Poul Erik Pedersen, Gitte Loeyche, John Scheibelein, Peter Beck-Lauritzen, Gitte Holm Nielsen, Ellen Jeppesen, Werner Gass, Hannibal Knudsen, Kurt Nielsen, erik pedersen og Malan Helge anbefalede denne kommentar

Der er forskel på at lede et land og at kæmpe for at beholde formandsposten i et oppositionsparti. Jeg håber virkelig ikke, at Ellemanns kamp får negative konsekvenser for folkesundheden. Men jeg frygter det.

Martin Lau, Anne-Marie Krogsbøll, jens raahauge, Mette Johansson, Luiza Labouriau, Hans Larsen, Eva Schwanenflügel, Poul Erik Pedersen, Peter Beck-Lauritzen, Gitte Holm Nielsen, Marianne Borgvardt, Hannibal Knudsen, erik pedersen og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar

GM styrer penneskaftet for vildt, flot tvistet og hulheden i Venstres ledelse klinger hørbart.

Venstre arvede Estrups regimets selverklærede selvfølgelige krav på magten i DK, måske fordi de i dag ligesom Estrup i 1890 ernes provisorie regeringer også støtter de rigeste i dagens DK, som finder det selvindlysende at mønt må udløse det politiske herredømme.

Torkil Forman, Anne-Marie Krogsbøll, Mette Johansson, Luiza Labouriau, Eva Schwanenflügel, Poul Erik Pedersen, Gitte Loeyche, Peter Beck-Lauritzen, Gitte Holm Nielsen og Niels Makholm anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

Super, GM. Fri os for FOGH, LLR, Støjbergs & Ellemanns LEDE STYRE! - for at forstå ordene bedre.

Peter Wulff, Anne-Marie Krogsbøll, Eva Schwanenflügel, Poul Erik Pedersen, Gitte Loeyche og John Scheibelein anbefalede denne kommentar