Klumme

Georg Metz: Sidste uges traktortræf understregede, at Venstre ved man aldrig, hvor er

Da Støjberg levede op til en forsumpet tradition
Mens Løkke legede Trump i slipstrømmen af traktorudblæsning og smitterisiko fra uoverskuelige mængder af manglende mundbind, gik Inger Støjberg som bekendt skridtet videre i kravet om at dræne sumpen, skriver Georg Metz.

Mens Løkke legede Trump i slipstrømmen af traktorudblæsning og smitterisiko fra uoverskuelige mængder af manglende mundbind, gik Inger Støjberg som bekendt skridtet videre i kravet om at dræne sumpen, skriver Georg Metz.

Klaus Dreyer

27. november 2020

I slutningen af juli 1935 gik en skare på 40.000 landbrugere i bondetog til Amalienborg og fik foretræde for Christian 10.

Kongen tog pænt imod, men klog af skade efter påskekrisen i 1920, der nær væltede tronen, henviste majestæten til Stauning. Det politiske var statsministerens bord.

Hensigten med det store landlige fremmøde i hovedstaden var at kræve lettelser for et kriseramt erhverv. Kødpriserne raslede ned og rev især udygtige bønder med sig. Skylden placeredes på palaverpolitikerne, regeringen og parlamentarismen. Systemet duede ikke, Stauning skulle sættes på porten og stærke mænd have sæde ved kongens bord.

Gennem flere år havde landbruget udnyttet gunstige kornpriser og fedet slagtedyr op til eksport. Nu ramlede hele arrangementet under en yderligere gældsbyrde med påfølgende tvangsauktioner. LS, Landbrugernes Sammenslutning, arrangerede marchen til Amalienborg. De rabiate flokkedes om den nye bevægelse – i sympatiserende parallel til strømningerne i syd – etableret af den markante gårdejer Knud Bach fra Rønge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Tino Rozzo
 • Tina Peirano
 • John Scheibelein
 • Steen K Petersen
 • Olaf Tehrani
 • Malan Helge
 • Eva Schwanenflügel
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Christian Mondrup
 • Carsten Munk
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Per Klüver
 • Mads Greve Haaning
 • David Zennaro
 • Karen Grue
 • Helle Walther
 • Lise Lotte Rahbek
 • Katrine Damm
 • Thomas Tanghus
 • erik pedersen
 • Dorte Sørensen
 • Kurt Nielsen
 • Svend-Erik Runberg
 • Werner Gass
 • Ete Forchhammer
 • tove helbo
 • Stig Bøg
 • Marie Vibe
 • Anne Søgaard
 • Poul Anker Sørensen
 • Freddie Vindberg
 • Torben K L Jensen
Tino Rozzo, Tina Peirano, John Scheibelein, Steen K Petersen, Olaf Tehrani, Malan Helge, Eva Schwanenflügel, Maj-Britt Kent Hansen, Christian Mondrup, Carsten Munk, Bjarne Bisgaard Jensen, Per Klüver, Mads Greve Haaning, David Zennaro, Karen Grue, Helle Walther, Lise Lotte Rahbek, Katrine Damm, Thomas Tanghus, erik pedersen, Dorte Sørensen, Kurt Nielsen, Svend-Erik Runberg, Werner Gass, Ete Forchhammer , tove helbo, Stig Bøg, Marie Vibe, Anne Søgaard, Poul Anker Sørensen, Freddie Vindberg og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Georg Metz

Selvfølgelig er det Grundlovbrud, Bøv.

Du lytter for meget til komiske Nick, der ævler om, at en pressekonference med Statsministeren ikke er en instruks til minkfarmene om at om at gasse alle mink .... en opfølgende email med 31 "skal" ej heller .... og heller ikke Politiets telefonopringninger med actioncards, der hævder, at beslutningen er tager og at den særlige bonus pr. gasset mink ikke kommer til udbetaling, hvis der ikke skrues op for gassen .... og heller ikke Hærens besøg på minkfarmene i samme anledning.

Jannick Sørensen og Ib Christoffersen anbefalede denne kommentar
Svend-Erik Runberg

Jeg anbefaler IKKE Torben Lindegaards kommentar. Jeg anbefaler, at Torben Lindegaard overvejer ikke skriver kommentarer efter kl. 22:00

Steen K Petersen, tove helbo, Palle Jensen, Per Klüver, Mette Johansson, Helle Walther, Stig Bøg, Gitte Loeyche og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Ib Christoffersen

Støjberg udstiller jo bare at hun ikke er enig med Ellemann om en SV regering med Ellemann som udenrigsminister. Mette Frederiksen ville sikkert synes det var en god ide, vi så jo hvad en udenrigsministerpost gjorde ved Anders Samuelsen.

Der er ikke sket grundlovsbrud, selv juraprofessorer er uenige heri. Og havde V holdt ord, var der ingen sag, og alt sket efter bogen dagen efter, det blev konstateret, Mette F har handlet korrekt som statsminister, fejl er begået i embedsværket og hos fødevareministeriet samt dennes minister. De har ikke fået oplysninger videregivet, det er fejlen.

Freddie Vindberg

"Støjbergs slumsøster Pernille Vermund"

Tino Rozzo, Steen K Petersen, Daniel Jensen, Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, Gitte Loeyche og Per Klüver anbefalede denne kommentar
Jens Christian Jensen

Jamen så kan vi jo lukke den sag, Helle W. - eller måske skal vi lige vente på om en undersøgelse kommission er enig af din udlægning.
Bare sådan for en god ordens skyld. Vi lever jo i et demokrati - endnu da.

Ja vi lever i et demokrati og folkestyre, og tak for det. Gentager der er ikke begået grundlovsbrud. Og statsministrens rolle har været minimal, hvad begge topjurister var enige om d.d på P 1. både Bønsting og FW, jeg kan ikke huske hans efternavn konkret. Fornavn Frederik. Der bliver ikke behov for en undersøgelseskommission. Hverken Irak, skatte- eller Støjberg kommissionen kom/kommer frem til nogen konklusion, rigsretssag, der ryger lidt småting, men de involverede lider altid i V af hukommelsestab. Start den advokat undersøgelse og ud fra den evt. det, Rohde foreslår, det andet tager for lang tid, er for dyrt og giver ikke det , man forventer i oppositionen. Der er intet skjult, men fejl er begået og indrømmet åbent.

Anne-Marie Krogsbøll

Og imens medierne og blå blok er gået i selvsving over at være grundlovsbrud eller at være ikke-grundlovsbrud, og er MF's tårer ægte eller ikke, lægges der op til en ny skandale/tragedie af langt større dimensioner.

For mens alle diskuterer minkforløbet og MF's tårer, er Københavnsområdet ved at udvikle sig til én stor smittebefængt minkfarm med over 1 million individer::
https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art8013970/Nu-har-smit...

København er i ly af minkskandalen nået op på det allerhøjeste smitteniveau, niveau 5. Det, som i følge regeringens risikovarslingssystem med de fem trin burde indebære total nedlukning:
https://coronasmitte.dk/-/media/mediefiler/corona/varslingssystem/varsli...

Så hvorfor sker der intet i København? Hvorfor lader regeringen stå til?

Hvad hjælper det os københavnere, at smitten er lav i andre dele af landet, så Danmark gennemsnitligt ligger på niveau 3, når det er ved at løbe helt løbsk i København? Man lukkede - med god grund - hele Nordjylland ned. Så hvorfor kommer der ingen indgreb i København, inden vi har overbelagte hospitaler, og det bliver alt for farligt at vove sig ud i butikker og arbejdspladser?

Det er helt og aldeles uforståeligt. Hvorfor har man så overhovedet lavet det varslingssystem? Har man besluttet at ofre københavnerne på Black Fridays alter - for erhvervslivets skyld? Blæse være med, at det kommer til at koste mange menneskeliv?

Hvor er forsigtighedsprincippet blevet af? Gælder det nu kun i Jylland? Hvor kyniske er regeringen i ly af minkskandalen blevet? Har minkerhvervet koster os så meget (ud over menneskeliv), at der ikke er råd til at passe på Københavnerne?

Det er en forbrydelse mod os Københavnere! Kynisk, uanset om MF's tårer var ægte eller ej, grundlovsbrud eller ej, traktordemonstration eller ej. Det var de sikkert, men hvorfor græder hun kun for minkfarmene?

"Hospitaler landet over forbereder sig på en situation, hvor de er nødt til at aflyse planlagte operationer.
Det sker for at spare kræfter på indlagte coronapatienter, siger Danske Regioners formand, Stephanie Lose (V), til Politiken.
»Det generelle billede på tværs af landet er, at antallet af covidindlæggelser ikke skal meget højere op, før vi er nødt til at ændre afviklingen af den normale aktivitet i sundhedsvæsenet,« siger hun."
https://www.berlingske.dk/samfund/liveblog-faa-seneste-nyt-om-coronavirus

En katastrofe er på vej, og medier og blå blok kagler procedurefejl og mulige krokodilletårer, og regeringen lader sig villigt indrullere i den diskussion - i stedet for at bruge alle kræfter på nu at undgå, at København bliver en ny minkskandale, hvor man handler alt for sent og inkonsekvent, for derefter om kort tid sandsynligvis igen at handle kaotisk i total panik - med uoverskuelige konsekvenser.

Hvor er de kritiske journalister, som stiller regeringen til regnskab for at lade situationen komme ud af kontrol i hovedstadsområdet? For det er den!!

(I øvrigt er jeg sikkert enig med Metz, hvis jeg ellers kunne læse indlægget - jeg synes bare efterhånden, at der - hvor utroligt det end kan lyde - er ved at være coronasituationer, som er om muligt endnu mere alvorlige og truende end minkskandalen).

Steen K Petersen, Egon Stich, Ete Forchhammer , Torben Morten Lund, Eva Schwanenflügel og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Endnu et par variationer over det samme for længst oplyste tema af den gamle, sure redaktør.
Snart på pension, Metz?

Mon vi kan takke demonstranterne uden mundbind for smittevæksten i Kbh? Med de stærkt omtalte mink mutant virus?
"Hvis vi minkavlere kan leve med cluster 5 kan de kjøvenhavnere vel osse lære det"