Folk

Årets ’Uncle Scrooge-pris’ tilfalder verdens rigeste mand – som vil have alle gysserne for sig selv

Her er dagens udgave af FOLK
Debat
15. december 2020

Ludwig van Beethoven

Tillykke til dagens 250-årsfødselar. Tragisk blev han ramt han af en døvhed, der blev total i hans sidste ti leveår. Heroisk fortsatte han med at komponere fantastiske musikstykker, han aldrig selv fik at høre med andre ører end sit indre.

Nicolas Maduro

I Venezuela er der ikke meget at fejre: Landet har på fem år mistet 70 procent af sit BNP, fem millioner er udvandret, og 30 procent af dets børn under fem år er underernærede. Og dog har dets ’chavistiske’ styre netop opnået genvalg.

Jeff Bezos

Amazon-billionæren har tjent så mange penge på COVID-19, at han kunne udbetale et julegratiale på 105.000 dollar til alle ansatte og stadig være så rig som før pandemien, skriver The Guardian. Ikke at han kunne finde på den slags.

Amazon-ansatte

Faktisk prioriteres det ikke at coronasikre Amazons lagerarbejdere ordentligt, så over 20.000 af dem er ifølge Amazon blevet smittet. Forsøg på faglig organisering bekæmpes aggressivt. Overvej, hvor du bestiller dine julegaver.

 

 

 

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

@Niels Ivar Larsen

Venezuelas nedtur stiller vores bekymringer over Covid & Brexit i grel relief.