Folk

FOLK

Nu foreligger den officielle første evaluering af den fireårige forsøgsordning med medicinsk cannabis. FOLK har naturligvis læst med og gengiver her resultatet i kort form
Debat
2. december 2020

De travle

Midt i coronatravlheden har Sundheds- og Ældreministeriet haft tid til en omfattende evaluering af den forsøgsordning med medicinsk cannabis, der udløber til næste år. Danske Patienter har i den forbindelse stået for en større spørgeundersøgelse hos godt tusind patienter.

De positive

Blandt de positive effekter oplever 54 procent smertelindring, 44 procent bedre søvn, 40 procent afslapning i kroppen, 12 procent mindre spasticitet og ti procent mindskede bekymringer. Er der ingen negative effekter? Jo da. Ti procent har oplevet mundtørhed, og fire procent har oplevet eufori.

De vrangvillige

Dialogen med lægerne lader meget tilbage at ønske, skriver Danske Patienter. Halvdelen af de patienter, der har svaret i undersøgelsen, har oplevet, at deres egen læge af princip ikke vil udskrive en recept på medicinsk cannabis. Det fører til, at flere køber ulovlige produkter.

De afvisende

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

> Selskab for Palliativ Medicin mener, at forsøgsordningen er båret frem af en populistisk bølge, forretningsfolk og en håndfuld speciallæger.

Vrangvilligheden mod at undersøge cannabis' mange gode egenskaber, skyldes formodentlig til dels, at dem, der skulle undersøge det, er betalt af lægemiddelindustrien, som ikke er vilde med et middel, man ikke kan patentere. Lægerne mangler undersøgelser, at forholde sig til fordi der ikke er vilje til at undersøge.

Eva Schwanenflügel

Der er iøvrigt efterhånden mange erfaringer fra udlandet, man kunne dykke ned i.
Men det er jo ikke opportunt for de medicinalunderstøttede læger.

Stop nu med den vrangvillighed.