Folk

FOLK

Dansk Folkeparti bliver en mindre og mindre båd i vælgerhavet, og desperationen breder sig. Senest har Marie Krarup fra Mattias Tesfaye fået teknisk bistand til et ændringsforslag til den halvårlige lov om tildeling af statsborgerskab, som er helt gakkelak
Debat
16. december 2020

Profil-Marie I

Det gør ondt på Dansk Folkeparti at være på skrump vælgermæssigt. Derfor skærpes profilen overalt, hvor det kan lade sig gøre. Marie Krarup har for eksempel stillet et ændringsforslag til den halvårlige lov om tildeling af statsborgerskab, som man ikke kan kalde andet end gakkelak.

Profil-Marie II

Muslimer skal ifølge DF slet ikke være danske statsborgere, så Marie Krarup vil have teknisk bistand fra Mattias Tesfayes ministerium til et ændringsforslag, som udelukker ansøgere fra de 46 lande på kloden, hvor over halvdelen af befolkningen ifølge Pew Research Center er muslimske.

Ja-Mattias I

At udelukke ansøgere på baggrund af oprindelsesland vil være diskrimination og ulovlig forskelsbehandling, og regeringen vil stemme imod, fastslår Mattias Tesfaye. Alligevel har hans embedsværk brugt tid og kræfter på at lave et forslag til Marie, som indebærer ulovlig praksis.

Nej-Mattias II

Der er langvarig tradition for at yde teknisk bistand til folketingsmedlemmer, der vil stille ændringsforslag. Men det er ikke en nedskreven pligt, så en minister kan sagtens sige nej. Det gjorde Tesfaye i begyndelsen af december, da Marcus Knuth ville have teknisk bistand.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her