Folk

FOLK

Man kan både glæde sig og brokke sig i denne tid – glæde sig til de film, der er på vej, eller synge brokkesange om nedlukningen
Debat
22. december 2020

Ali Abassi

Mens biograferne holder lukket, kan man bruge tiden på at glæde sig til fremtidens film. Ali Abassi, den iransk-danske instruktør og manuskriptforfatter bag mesterværket Grænse, arbejder for eksempel på en ny filmatisering af Hamlet med svenske Noomi Rapace i titelrollen.

Eddie Izzard

Den 53-årige britiske standupkomiker Eddie Izzard har valgt fremover at ville kaldes hun og hende. Det fortalte hun i et afsnit af tv-programmet Portrait Artist of the Year, hvis deltagere hun stod model for. Izzard har været åben om at være transperson siden sin ungdom.

Museumsfolk

I et palæ i midten af Roskilde holder Museet for Samtidskunst til, men det er på vej væk og har ingen planer om et fast udstillingsrum. Det Gule Palæ er både dyrt og uegnet til det, museet gerne vil, og fra 2021 kan museets udstillinger finde sted hvor som helst.

Antinedlukkere

’Stand and Deliver’ er titlen på en ny protestsang af Van Morrison og fremført af Eric Clapton. De synes, coronarestriktionerne er for meget, og synger:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er skræmmende, at The Belfast Cowboy, som har skabt mesterværker som Astral Weeks og Moondance har skrevet sådan noget vrøvl. Og at Clapton har ulejliget sig med at forevige det.

De må ha' drukket af natpotten.

Lp'erne bliver ikke brændt på bålet, men det er slut med at rejse for at se Van The Man og Slowhand. Det var sjovt, så længe det varede...