Folk

FOLK

Hvad var det egentlig for planer, politikerne i en snart fjern fortid lagde for os i 2020?
Debat
28. december 2020

Drømmere

Engang var 2020 en fjern fremtid, hvor Danmark ville blive himmerige på jord. I hvert fald ifølge de planer, politikerne fremlagde i forvisning om, at ingen ville kunne huske dem så mange år senere. Bortset fra os. Hvordan mon det er gået?

Overlevere

Danmark skulle i 2020 være blandt de ti lande i verden, hvor man lever længst. Det mål fastsatte Lars Løkke Rasmussens VK-regering i 2010. I virkelighedens verden ligger vi ifølge WHO’s seneste opgørelse kun nummer 26. Øv også.

Hjemløse

Antallet af hjemløse skulle i 2020 være reduceret med mindst 25 procent svarende til »højst 4.000 personer«, lød det fra SRSF-regeringen i 2013. I stedet er det gået den anden vej. De seneste tal viser, at mindst 6.431 nu lever i hjemløshed.

Blåøjede

Til gengæld har Danmark i overensstemmelse med Løkke-regeringens mål holdt sig i verdenseliten, hvad angår borgernes tillid til hinanden og myndighederne. Og det på trods af bilagssager, ’hjemmelsudfordringer’ og luftige planer. Godt gået!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her