Folk

FOLK

Ikke alle har haft et dårligt år. For eksempel de danske milliardærer
Debat
30. december 2020

Milliardærer I

2020 har været et grumt år for de fleste. Men for verdens milliardærer har 2020 været særdeles indbringende. Særligt på grund af de stigende aktiekurser. Magasinet Forbes’ opgørelse over verdens milliardærer viser, at også de danske milliardærer har tjent godt i år.

Milliardærer II

Anders Holch Povlsen, ejer af virksomheden Bestseller, er den rigeste dansker på listen med en formue på 71,6 milliarder kroner. I foråret fossede milliarderne ud, og han fyrede 750 medarbejdere. Men et senere aktieboom i selskaber, som han er medejer af, har fået ham på ret køl.

Milliardærer III

Nummer to er Niels Peter Louis-Hansen, næstformand for og medejer af Coloplast. Hans formue er vokset fra 44,9 milliarder kroner i april til 54 milliarder kroner ved årets udgang. Væksten skyldes nok især hans medejerskab af virksomheden Ambu, hvis aktiekurs er steget 132 procent i år.

Milliardærer IV

Lego-arvingen Kjeld Kirk Kristiansen og hans tre børn deler tredjepladsen. De har hver en formue på 41,9 milliarder kroner. Mens alle har gået hjemme, har flere bygget med klodser og givet Lego et rekordregnskab. Herfra skal lyde et stort tillykke til alle verdens milliardærer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Banker, milliardærer, det finansielle kongedømme - alle kommet vel igennem 2020. Den økonomiske vækst har været enorm. Ingen større skade sket. Hvorfor ikke bare gentage 2020 i 2021?