Folk

FOLK

I det lille ørige Færøerne har for mange bandeord kostet ny film, mens Helle Thorning-Schmidt giver den som vestegnspige i ny Tessa-video
Debat
14. december 2020

Jenis av Rana

Færøernes kulturminister, Jenis av Rana, har nægtet at godkende den filmstøtte, som Færøernes to filmkonsulenter har valgt at tildele tegnefilmserien Skúla Scam af den kun 17-årige Tóki Jansson. Karaktererne bander nemlig for meget, forklarer den kristne minister i afslagsbrevet.

Helle Thorning-Schmidt

Den forhenværende statsminister og Ishøj-pige medvirker i rapperne Tessa og Orgi-E’s musikvideo Blæstegnen, der hylder Københavns Vestegn. »Vipper, læber, tuscher, bryn/ levende legender, der bli’r husket i byen,« rapper Tessa, mens Helle Thorning-Schmidt holder om hende.

Svinefarmere

Verdens største svinefarm er ved at blive taget i brug i Kina, hvor selskabet Muyuan Foods har bygget et anlæg med plads til 84.000 søer, som der så skal avles slagtesvin på. Ifølge Landbrugsavisen havde de ti største danske svineavlere i 2016 kun godt 60.000 søer tilsammen.

Nordmænd

Ved en kærkommen fejl modtog dagens Folk-skribent (som døjer med udlængsel) et medlemsblad fra Bergen og Hordalands vandrelaug med posten. Det viser sig, at det i Norge er almindeligt at kalde 2020 for »annerledesåret«. Et ret godt ord. Så har man heller ikke sagt for meget.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her