Klumme

Georg Metz: Det er ikke spor renfærdigt, når DF vil tvangsmissionere blandt muslimer

Når slagsbrødre rovmissionerer de uønskede: DF er på en farlig religionskrigerisk konfrontationskurs, som vi kender fra historien. Men dybere historieforståelse står næppe øverst på DF-spidsernes menukort
»Marie Krarup har iført sig førertrøjen i korstoget med Messerschmidt som fremskudt slagsbror. Den tidehvervske dagsorden er klar,« skriver Georg Metz.

»Marie Krarup har iført sig førertrøjen i korstoget med Messerschmidt som fremskudt slagsbror. Den tidehvervske dagsorden er klar,« skriver Georg Metz.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Debat
4. december 2020

Luther lægger navn til meget, eksempelvis er han den eneste person, der nævnes i den danske grundlov. Heri fastslås lutheranismen som statsreligion, men konstaterer, hvad nogen bryder sig mindre om, religionsfrihedens umistelighed.

Luther mente, at jøder enten skulle lade sig døbe eller undgælde.

I smædeskriftet: Von den Jüden und iren Lügen (sic) – Om jøderne og deres løgne – forlangte han forbud mod den mosaiske tro, destruktion af skrifterne, og at øvrigheden for resten burde brænde jøderne inde i deres synagoger. Det sidste søgtes virkeliggjort 400 år senere som endelig løsning. Andre på mere beskedent niveau havde forsøgt sig i genren.

Luther var i begyndelsen af karrieren som reformatorisk flammekaster jøderne nedladende, men venligt stemt. Men den nidkære mand indså senere, at jøderne trods lutheransk ædelmodighed ikke var til sinds at afsværge det jødiske. Det blev han sur over.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Poul Anker Sørensen

Du har ganske ret, Georg Metz, det er på høje tid, at vi får ændret grundloven, og får gjort Danmark til En sekulær stat.
Så slipper vi vel også for religiøse omskæringer / misshandlinger af nyfødte drengebørn ?

Hanne Ribens, Peter Krogh, Poul Reynolds og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar

Spot on Metz: Vorherre bevares :-).

Freddie Vindberg, Hanne Ribens, Maj-Britt Kent Hansen, Gitte Loeyche og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Tak for et flot debatindlæg! Lige i øjet på DF og Messerschmidt!