Klumme

Georg Metz: So not very long

Afskeden med England aktualiserer nationalismens selvbedrag
»England skal nu betale for det formentlig største selvbedrag i nyere historie. Først nu begynder Brexit og er ikke længere sværmeriske forestillinger om britisk genfødsel i egen ret som udlagt af Boris Johnson og andre studentikose konservative,« skriver Georg Metz i denne kommentar.

»England skal nu betale for det formentlig største selvbedrag i nyere historie. Først nu begynder Brexit og er ikke længere sværmeriske forestillinger om britisk genfødsel i egen ret som udlagt af Boris Johnson og andre studentikose konservative,« skriver Georg Metz i denne kommentar.

Paul Grover

Debat
2. januar 2021

En moralsk bankerot charlatan med et polygamt forhold til sandheden. Således karakteriserer Boris Johnsons tidligere redaktør den forfængelige mand, der i kamp mod EU så sit livs chance for magt og opmærksomhed.

Journalisten Johnsons upålidelige artikler fra Bruxelles fremmanede EU’s undertrykkelse af Storbritannien og rettede med bladkongen Rupert Murdoch og de konservatives højrefløj et nationalistisk korstog mod Europa. Senere kuppede Johnson sig til premierministerposten. Bistået af Nigel Farages demagogiske brexitparti fører Mr. Charlatan, efter en kaotisk forhandlingsproces han selv skabte og forkludrede, sit martrede land ud af unionen.

Vi lægger nu Brexit bag os, var beskeden med tommelfingrene manisk rakt op. Ikke som Winston Churchills V-tegn, der havde været mere passende, da tegnet, uden Churchill selv vidste det dengang, var det samme som at give nogen fingeren.

Johnsons tommetotter betød: Vi tager landet tilbage, love og regler komma for komma. Make England Great Again.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

Igen og igen ser verden ikke ud som Georg Metz gerne vil have den ser ud. Måtte 2021 komme ham lidt i møde, så han kan sove roligere om natten.

Jørgen Mathiasen

Det lykkedes ikke for Danmark, Sverige, Holland og Østrig at blokere for EUs krisepakke til kr. 5.600 mia., men hvordan ville det have set ud, hvis UK også skulle have accepteret budget og lånoptagningen? Ikke så få i Bruxelles mener, at der ville have været en spærreminoritet og derfor også, at det ikke er den rene elendighed, at UK nu har en anden position i forhold til EU.

Søren Dahl, Morten Reippuert Knudsen, Ete Forchhammer og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Georg Metz

Du har måske ret i karakteristikken af Boris Johnson; men jeg glæder mig nu over, at Boris trods alt fik ført UK ud af EU med en udtrædelsesaftale, selv om der ganske giver skal forhandles videre på aftalen i uendelig lang tid endnu.
Men stadig væk er det at foretrække for en udtrædelse helt uden aftale -
det havde været totalt Ragnarok.

Det er muligt, at en kommende generation af briter vil søge genoptagelse i EU -
eller også falder UK fra hinanden, så Nordirland kommer ind i EU á la Østtyskland, altså som en del af et eksisterende medlemsland, her Irland - og Skotland kommer ind i EU som en selvstændig nation. England og Wales må så beslutte sig.

Al det kan vi overlade til briterne selv at rede ud - for EU skal det gælde om at få gang i de lovede forhandlinger med de 5 kandidatlande og få gjort de 2 potentielle kandidatlande klar til at kunne indlade optagelsesforhandlinger.

Okay - det ligger vist mere end tungt med kandidatlandet Tyrkiet.
De 6 resterende lande er Albanien plus 5 lande, der tidligere var en del af Yogoslavien.
Det bliver selvfølgelig ikke en gratis omgang at optage de 6 sidstnævnte lande - det ene fattigere end det andet - men det skal bare gøres.

Det var en skændsel for Danmark, at vi i oktober 2019 på EU-Topmødet blokerede for, at EU kunne indlede optagelsesforhandlinger med Albanien og Nordmakedonien. Heldigvis er forhandlinger nu indledt også med de 2 lande.

Claus Bødtcher-Hansen

03/jan/2021

Kære alle sammen ...

Bevar Danmarks integritet og
suverænitet:

Bevar alle vore fire forbehold
i relation til vort medlemskab af
EU ... ellers skal vi også ud af EU.

Kærlig hilsen
Claus

Torben Lindegaard

@Claus Bødtcher-Hansen 03. januar, 2021 - 19:18

Jeg er nogenlunde så eurofil, som de kommer på disse sider;
men om Danmark lige er med i EU eller ej betyder ikke så meget.

Vi bidrager ikke med noget som helst positivt; men er blot et drivanker med 4 forbehold, medlemskab af Sparebanden, veto imod at indlede forhandlinger med ansøgerlande etc.

Så det kan da sagtens være, at vi står os bedst ved helt at melde os ud -
og det ville helt sikkert gavne EU's videre færd.

Claus Bødtcher-Hansen

04/jan/2021

@Torben Lindegaard

Øh, hvad mener du med,
at du er "eurofil" ?

Venlig hilsen
Claus

Torben Lindegaard

@Claus Bødtcher-Hansen 04. januar, 2021 - 22:12

Uffe Ellemann er eurofil - begejstret for EU.

Didaktikerne fremhæver gerne, at EU ikke er Europa - og det har de selvfølgelig ret i.