Folk

Dubai-Michael, Flyve-Michael og de andre

Venstres flyver-es Michael Aastrup Jensen fik røven i propellen, da det kom frem, at han i begyndelsen af året var taget til Dubai sammen med kæresten – selv om myndighederne advarede mod alle unødvendige rejser.
Venstres flyver-es Michael Aastrup Jensen fik røven i propellen, da det kom frem, at han i begyndelsen af året var taget til Dubai sammen med kæresten – selv om myndighederne advarede mod alle unødvendige rejser.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Debat
27. januar 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Dubai-Michael

»Jeg beklager dybt,« skrev Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, på Facebook, da Ekstra Bladet havde afsløret, at han i januar var taget til Dubai sammen med kæresten, selv om alle unødvendige rejser blev frarådet. »Det var en meget forkert beslutning,« tilføjede han.

Flyve-Michael

Old habits die hard … Michael trives i tynd luft. Da Information kortlagde folketingsmedlemmernes flyrejser, lå Michael på førstepladsen: 219.524 kilometer i luften i perioden januar 2015 til oktober 2019. Det er mere end fem gange rundt om jorden. Naturligvis uden klimakompensation.

Møde-Michael

Formålet med rejsen var »forskellige møder«, sagde Michael til Ekstra Bladet. Blandt andet en introduktion til det danske generalkonsulats aktiviteter i Dubai. Hvor seriøst! Udenrigsordføreren tabte dog flyvehøjde, da det kom frem, at han selv havde taget initiativ til mødet.

Goodbye-Michael

Oven i sine andre fortrædeligheder har Jakob Ellemann-Jensen været nødt til at lægge afstand til Michaels Dubai-rejse. »Et besynderligt signal at sende« og »en forkert beslutning«, siger venstrehøvdingen. FOLK spekulerer på, om Dubai-Michael snart bliver til Goodbye-Michael?

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kim Øllgaard

Det er altid lettere komisk med de mange politikere (eller andre, for den sags skyld), der pludselig står ved håndvasken og godt kan se bagefter, at det var forkert, det, de gjorde.

Steen K Petersen, Anne-Marie Krogsbøll, Per Klüver, Katrine Damm, Mogens Holme, Susanne Kaspersen, Helle Walther, Torben Lindegaard, Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Michael Aastrup Jensen har været medlem af folketinget for venstre siden 2005. Her har han levet i skjul i 15 år med en årsløn på mindst 70.000 kr. plus ultra gode pensions gåder. Jeg har aldrig nogensinde før hørt om manden han rejste på et konstrueret tætpakket "arbejds" mødekalender i Dubai med dagevis af mega hårdt arbejde, som han kalder sådan noget. Og jeg følger ellers godt med.

Hvor mange politikere findes der mon i folketinget, som ikke laver andet end at end at gå til den slags mega hårde "arbejdsmøder"? Tænker der er langt over hundrede, som vi aldrig høre noget om.

Hvis det ikke var for corona, var den her "arbejdsferie" aldrig blevet afsløret.

Steen K Petersen, Jeppe Bundgaard, Eva Schwanenflügel, Ruth Sørensen, Inge Lehmann og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

årsløn = månedsløn. Naturligvis.

Søren Kristensen

Quack Meyer.

Jeppe Lindholm

Det kan ikke være rigtigt folketinget skal fyldes med de samme levebrødspolitikere år efter år i årtier. Maksimalt 8 år som folketingsmedlem og herefter skal der gøres plads til nye folkevalgte. Med en befolkning på næsten 6.000.000 er der masser af villige og kvalificerede kandidater at vælge i mellem. Der skal åbnes op for og gives plads til, at langt flere får muligheden.

Og efter 8 år i folketinget er der helt sikkert sket en mos ansamling.

Steen K Petersen, Anne-Marie Krogsbøll, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

@Jeppe Lindholm, der er vel relativt fri adgang til at stille op til folketingsvalg. Der er lige nogle procedurer og lidt umage først, men generelt. Og hvorfor skulle man dog, hvis man nu gør det godt i Folketinget, tvangsforflyttes efter 8 år? Det giver ingen mening. Det ville være som at smide dig ud af folkeskolen efter 8 år, selvom du bestod 8. klasse med topkarakter, og det ville være som at smide snedkeren ud af værkstedet, fordi han blev for ferm med sin høvl.

Hvad man SKAL gøre er at anerkende, at kampen om magten til stadighed vil være en kamp mellem den høvlende klasse og den talende klasse. Og i den kamp findes ingen vinder, men blot en mediering.

Søren Kristensen

Systemet er måske ikke perfekt, men omvendt er det heller ikke helt i skoven. Vi skal simpelthen blive bedre vælgere. På den front er jeg sikker på der er masser at hente.

Lisbet Møller

En af de fremmeste blandt førstemænd? Det ville klæde ham at blive den floveste.

Måske Flyve-Michael og kæreste tænkte:
Arh, vi tager bare afsted, så kan vi bare beklage og sige undskyld og rundstykke bagefter, så går den sgu nok, og det gør den måske... ?
Eller det bliver måske netop til Goodbye-Michael, for både din dømmekraft og troværdighed er tydeligvis ikke-eksisterende kompetencer!

Anne-Marie Krogsbøll og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Anders Sørensen, her i Jylland er f.eks. Venstre styret af familie klaner som stiller op til kommunalvalg, regionsvalg og folketingsvalg. Hvis du tror det er nemt at stille op som kandiktat i sådan et indspist miljø kan du godt tro om igen.

Egon Stich, Steen K Petersen, Anne-Marie Krogsbøll, Inge Lehmann, Josephine Kaldan og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jens Christian Jensen

Det er vel det samme når der stiller en Hækkerup op, Jeppe :-)

Josephine Kaldan

Det undrer mig, hvor let mange folkevalgte har ved at lyve uafbrudt.

Jens Christian Jensen, Eva Schwanenflügel, Flemming Berger, Anne-Marie Krogsbøll og Inge Lehmann anbefalede denne kommentar
Lars Løfgren

Fint! Nu mangler han bare at fortryde sit virke som koldkriger. Så begynder det at ligne noget.

Anne-Marie Krogsbøll

Det forlød oprindeligt, at rejsen var betalt af ham selv, så af folketingets omkostningstillæg. Nu er det så blevet en ferie...Kan sådan en betales af folketingets omkostningstillæg?