Læserbrev

Følg forskningen og uddel anden vaccinedosis rettidigt. Vi bør ikke handle i panik

Storbritannien er panisk i gang med at vaccinere en masse, men udskyder anden dosis af vaccinen stik imod forskningens anbefalinger. Det er ikke et eksempel, vi bør følge i Danmark, skriver musiker grev Lyhne i dette debatindlæg
Debat
7. januar 2021

Jeg tror selvfølgelig på, at det tyske ægtepar, der er de to forskere bag BioNTech-Pfizers vaccine, har testet sig ordentligt frem til en ny medicin. Så hvis deres forskning siger, at folk, der vil vaccineres, skal have to doser i løbet af tre uger, for at vaccinen virker, ja, så er det jo nok, fordi man har forsket og testet sig frem til, at det er sådan, det virker.

At Storbritannien nu udskyder tiden imellem de to stik til 12 uger, er udelukkende fordi England står i en kritisk situation og derfor handler i panik. Men de handler altså stik imod vaccinens ’brugsanvisning’, og forskningen kender endnu ikke konsekvenserne af at udskyde behandlingen.

Så hvordan kan sundhedsordførerne fra SF og De Konservative finde på at stå frem og sige, vi bør overveje, at Danmark nu skal følge Englands eksempel og udskyde vaccinens andet stik?

Hvad lægger de deres begrundelse i? Er det ikke lidt for tidligt at satse på en ny fremgangsmetode, før vi overhovedet ved noget om, hvordan det engelske forsøg går?

Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm har været ude og udtale, at der ikke er dokumentation for beskyttelse, hvis man venter mere end seks uger.

Det er endnu ikke 12 uger, siden Storbritannien begyndte at vaccinere, så hverken de eller forskerne kan vide, hvad effekterne af udskydelsen bliver. Men det kan sundhedsordførerne fra SF og De Konservative altså?

Af Grev Lyhne, musiker og gøgler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her