Folk

FOLK

Der er ikke den helt store stjerneregn over en coronanedlukket fransk restaurantverden. En enkelt kok har dog charmeret Michelins madkritikere
Debat
19. januar 2021

Jomfru Maria

Tre aktivister står i Polen til to års fængsel for en pamfletillustration, hvor jomfru Maria er afbildet med LGBT-regnbue. »Vrøvl om ytringsfrihed og tolerance giver ikke ret til at krænke troende,« siger landets indenrigsminister.

Melania

Afgående førstedamer er i reglen ret folkekære – 69 procent af amerikanerne kunne lide Michelle Obama. Mrs. Trump styrer dog mod et historisk lavpunkt på 43 procent. Efter stormen på Kongressen er Trump selv krøbet ned på 33.

Eske Willerslev

Professoren i geogenetik lukker ikke længere døren til sit kontor, hvis der er kvinder på besøg, og fotograf Jan Grarup hyrer ikke længere kvindelige assistenter. Fra en krænkerkultur er vi på vej ind i en frygt- og angiverkultur.

Alexandre Mazzia

Franske restauranter har været lukkede siden oktober, så Michelins inspektører har ikke haft nemt ved at finde nye stjerneskud på den kulinariske himmel. Kun én kok erobrer en tredje stjerne. Han er nu gastronomiens konge i Marseille.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her