SERIEFOLK

FOLK

Der er ingenting i verden så stille som sne – men snart bliver den hvide verden forvandlet til søle
Debat
7. januar 2021

Hjemmearbejdere

Mens savnet af omgang med arbejdskolleger stemmer sindet mismodigt på Danmarks hjemmekontorer, udsender Dansk Erhverv en analyse, der viser, at milliardsummer spares ved at fastholde et vist antal hjemmearbejdsdage.

Connie Hedegaard

Besparelserne ligger i mere rationel tidsudnyttelse, mindre kørsel, mindre forurening. Concitos forkvinde mener, vi også bør drage en klimaetisk lære af corona: Mange besinder sig på, at vi jo godt kunne forbruge og rejse mindre.

Helge Rode

»Der er ingenting i verden så stille som sne« hævdede digteren i 1896. Senere tilføjede en anden digter, Grethe Risbjerg Thomsen, disse linjer: »Om en time er her bare søle/endnu kom ingen her forbi/endnu kom ingen denne vej/men hvor længe endnu?«

Russere

I dag står den på borsjtj, fisk og fyldt kål på juleborde i russiske hjem. På grund af den julianske kalender er det først nu blevet jul i Rusland. Og det bliver endnu mere sært: Fader Frost, Ruslands julemand, er ikke rød, men blå.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Maj-Britt Kent Hansen

Og mht. sne kan man tilføje James Joyce's novelle "The Dead", hvor sneen netop på Hellig Tre Konger - som i går - lægger sig over hele Irland.