SERIEFOLK

FOLK

I Norge er kæresten til en politiker fra Fremskridtspartiet blevet dømt for at fingere politisk motiveret hærværk og trusler. I Wales vil en uheldig bitcoin-investor gerne have lov at lede efter forsvunden formue på en losseplads
Debat
18. januar 2021

Laila Anita Bertheussen

Norges tidligere justitsministers kæreste er blevet idømt et år og otte måneders fængsel for i 2018 at fabrikere falske trusselsbreve og iscenesætte hærværk på sit og partneren Tor Mikkel Waras hus. Blandt andet blev der malet et hagekors og skrevet »rasisit« på husets facade.

Tor Mikkel Wara

Tor Mikkel Wara er fra Fremskridtspartiet, og billeder af parrets hus blev inden hærværket vist i et teaterstykke om racisme. Laila Anita Bertheussen meldte teatret til politiet, som ikke tog affære, før Bertheussen kunne fremvise den fejlstavede racismeanklage og en afbrændt affaldscontainer.

Fiktive sabotører

Laila Anita Bertheussens nu underkendte udlægning af sagen – der også omfattede et forsøg på at brænde parrets bil af samt trusselsbreve til dem og til en anden Fremskridtspartiet-profil – var, at teaterstykket havde opildnet venstreradikale til politisk motiveret hærværk.

Uheldig waliser

På en losseplads i Wales ligger der måske en harddisk med bitcoins på for godt 1,7 milliard kroner. Ejermanden købte dem billigt i 2009, men kom i 2013 til at smide harddisken ud. Nu har han tilbudt Newport 25 procent af dens værdi, hvis han får lov til at lede – og finder den.

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her