Kommentar

Georg Metz: Pengenes bedste plads

Hykleriet i den økonomiske debat
Som ultraliberal skatteminister i Schlüter-regeringen mente Fogh, at landet var tjent med et skrantende skattevæsen for at sikre et rimeligt ekspanderende frirum for den private sektor, skriver Georg Metz.

Som ultraliberal skatteminister i Schlüter-regeringen mente Fogh, at landet var tjent med et skrantende skattevæsen for at sikre et rimeligt ekspanderende frirum for den private sektor, skriver Georg Metz.

Asger Sessingø

Debat
22. januar 2021

I sin tid forklarede daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen kreativt, at lærebøgerne i økonomi burde skrives om.

Som ultraliberal skatteminister i Schlüter-regeringen mente Fogh, at landet var tjent med et skrantende skattevæsen for at sikre et rimeligt ekspanderende frirum for den private sektor. Fyringen af ligningsinspektørerne, vildledning af Folketinget om digitale reformer i væsenet samt et senere skattestop var alt sammen – og mere til – logisk politik i målets perspektiv: svækkelse af statsmagten til fordel for erhvervsliv og iværksætterne.

Modsætningen var de offentligt ansatte. I dette spil ikke mindst for galleriet måtte netop de være skurkene, disse utallige offentlige lønmodtagere med alt for mange sygedage, der drænede den derfor alt for store kollektive kasse, hvorfra pengene fossede ud, som Fogh altid påstod. Det offentlige lagde kun hindringer i vejen for den frie næring.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

Sådan Metz. Fint at læse din saekasme og vid på nye emner!

Peter Beck-Lauritzen, Torben K L Jensen, Anders Graae, Søren Dahl, Gitte Loeyche, Poul Erik Pedersen og Finn Lindberg anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Cepos er i fuld gang med at analysere Metz artikel.

Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Torben K L Jensen, Søren Dahl og Poul Erik Pedersen anbefalede denne kommentar
Karl-Axel Skjølstrup

Super skarpt og relevant. Flot kommentar

Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen, Torben K L Jensen, Søren Dahl, Poul Erik Pedersen og Finn Lindberg anbefalede denne kommentar

Åh hvor er det skønt med Metz classic! Man kan læne sig tilbage og nyde analysen af hykleriet i den økonomiske liberalisme. TAK!