Klumme

John Dillermand kan hjælpe børn med at få et sprog om seksualitet – uden voksen indblanding

Modsat min egen barndom er børne-tv i dag ikke altid noget, man ser sammen med en voksen, og her kan ’John Dillermand’ forhåbentlig være med til at skabe et rum og et sprog for flere og mere forskellige børn, uden at de skal være tvunget til at dele pinligheden med deres forældre, skriver diversitetskonsulent Fahad Saeed i denne klumme
»Modsat min barndoms børne-tv, hvor vi sad rundt om et fælles ’familiebål’ og så det samme i tv, så kan børn i dag i højere grad selv vælge til og fra, og her håber jeg, at John Dillermand lykkes med sin mission,« skriver Fahad Saeed.

»Modsat min barndoms børne-tv, hvor vi sad rundt om et fælles ’familiebål’ og så det samme i tv, så kan børn i dag i højere grad selv vælge til og fra, og her håber jeg, at John Dillermand lykkes med sin mission,« skriver Fahad Saeed.

Louise Bergholt Sørensen

Debat
19. januar 2021

»Hvad laver I,« spørger Nana, »vi boller, hvad laver du?«

Lettere forfærdet og sikkert også med en lille omgang skældud bliver der slukket for fjernsynet, og vi bliver sendt i seng med det samme. Replikken er fra det, mange kender som ’bollescenen’ fra Nana, børne-tv-serien fra DR, dengang børne-tv uofficielt hed Fjernsyn for dig.

Til dags dato er det stadig det eneste, jeg har set fra Nana, og hvad der ellers er sket i serien, ved jeg kun, fordi andre har refereret til ting, som skete i serien.

Ingen af os forstod dengang, hvad vi lige havde set. Jo, vi forstod jo godt, hvad det var, der skete, men hvorfor skulle det pludselig være med i en serie til børn? Det var pinligt for alle parter.

Med mine voksenbriller kan jeg udmærket godt forstå, hvad intentionen med at skrive sådan en scene ind i en serie til børn. Men intentionen om at give børn et afslappet forhold til sex havde nok aldrig fungeret i mit barndomshjems pakistanske tv-stue. For vi blev skærmet fra sexscener, hvis ikke med tidlig sengetid, så med et tryk på knappen til tekst-tv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her