Kommentar

Jordemødrene vil flygte fra fødegangene, indtil vi får rettet op på deres arbejdsvilkår

De dårlige vilkår på regionernes fødegange går ud over de fødende og presser jordemødrene så meget, at de søger hen i det private eller helt ud af faget. Dette problem kan kun løses med langsigtede forbedringer af jordemødrenes arbejdsforhold, skriver regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden Anne Hagel (EL) i dette debatindlæg
Debat
18. januar 2021

Den senere tid har der været fokus på fødendes dårlige – og farlige – oplevelser på fødegangen. De mange forfærdelige historier, der kommer frem, vidner om, at der er noget helt galt.

I oktober lancerede Mødrehjælpen manifestet ’Alle skal have en tryg fødsel’, fordi de mener, at gravide og fødende svigtes i stor stil. Det er de ikke alene om at mene, og mange, mig selv inklusive, har skrevet under på manifestet, der blandt andet kræver, at ingen familier sendes hjem fra fødegangen, før de er klar.

I slutningen af november meldte landets største fødeafdeling på Hvidovre Hospital dog ud, at de fra 8. april vil sende raske fødende hjem senest otte timer efter fødslen.

Det er på ingen måde tilfredsstillende for de nye familier og viser med al tydelighed, at man på fødselsområdet bliver ved med at skære ind til benet. Det handler om at få de fødende ud så hurtigt som muligt, fordi der ikke er ressourcer til dem på fødeafdelingerne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Agnete Korsgaard

Regionens formand Hæstorp Andersen foreslår uddannelse af flere jordemødre - som så igen forsvinder efter et par år! Det kan regionerne da ikke mene alvorligt? Eneste løsning er markant forhøjelse af jordemødrenes helt urimeligt lave løn.
Jørgen Huno Rasmussen