Folk

Mozart har verdenspremiere og Peter Pan får kniven

Dystre ord fra Storbritanniens tidligere premierminister og en klassisk fødselar
Debat
26. januar 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Gordon Brown

Dystre ord fra en ekspremierminister: Pandemien, truende nationalisme og usikkerhed om fremtiden efter Brexit truer med at gøre Storbritannien til en failed state. Vi må genopdage, hvad der binder os sammen, formaner han.

Ørsted

Den danske energigigant mister førstepladsen på Corporate Knights-top-100-indekset over verdens mest bæredygtige virksomheder, men når dog en andenplads i 2021. De fem danske firmaer på indekset falder tilsammen 54 placeringer.

Mozart

I morgen, på hans 265. årsdag, er der verdenspremiere på »Allgro D«, et klaverværk af det musikalske vidunderbarn, som han skrev som 17-årig i 1773. Siden forputtede nodearkene sig i private samlinger og blev først genopdaget i 2018.

’Peter Pan’

Streamingkanalen Disney+ slutter sig nu til udrensningskrigen mod en fortid, der ikke matcher nutidens forestillinger om korrekthed. Tre klassiske ’raceprofilerende’ tegnefilm får kniven, Dumbo og Aristocats og ovennævnte.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her