International kommentar

Nyt svensk højrefløjsmedie vejrer konservativ tidsånd

Svenske liberale og konservative deler hverken virkelighedsopfattelse eller fremtidstro længere. Splittelsen har nu givet sig til udtryk i et nyt medie. Men webdagbladet er ikke så vovet og nyskabende, som det selv tror, skriver klummeskribent Åsa Linderborg i dette debatindlæg
Nyt højrefløjsmedie indeholder snesevis af artikler om indvandringens mangfoldige problemer.

Nyt højrefløjsmedie indeholder snesevis af artikler om indvandringens mangfoldige problemer.

Anders Find

Debat
8. januar 2021

Sverige har fået et nyt webdagblad. Bulletin.nu hedder det, og det kan meget vel blive årtiers vigtigste svenske mediebegivenhed. Buen er i al fald hårdt spændt med hele raden af borgerlige kommentatorer, som har forladt deres etablerede platforme for at opbygge noget nyt.

Det er nu ellers ikke sådan, at Sverige savner borgerlige eller højreorienterede aviser. Tværtimod må omkring 90 procent af aviserne i bred forstand regnes for borgerlige. Den svenske arbejderbevægelse, der engang nød ry som verdens stærkeste, har for årtier siden opgivet at have egen opinionsdannende avisvirksomhed. Her ligger utvivlsomt en del af forklaringen på, at neoliberalismen i Sverige har kunnet nå længere end i sammenlignelige lande.

Men i Sverige blev den borgerlige blok slidt i stykker af finanskrisen i 2008. Liberale og konservative deler hverken virkelighedsopfattelse eller fremtidstro længere. Det er ikke så sært, at splittelsen også må give sig nye publicistiske udtryk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her