Folk

O, at være minkkonge i verdens mindst korrupte land

Minkindustrien, der i årevis har ydet gavmilde økonomiske bidrag til politikerne, står nu til at få en særdeles gavmild erstatning. Heldigvis bor vi i verdens mindst korrupte land
Minkindustrien, der i årevis har ydet gavmilde økonomiske bidrag til politikerne, står nu til at få en særdeles gavmild erstatning. Heldigvis bor vi i verdens mindst korrupte land

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Debat
29. januar 2021

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj og ingen er lav nok til at flyve under radaren.

Tage Pedersen I

Ekstra Bladet har regnet sig frem til, at formanden for Danske Minkavlere, Tage Pedersen, står til at modtage 113 millioner danske kroner i erstatning. »Prisen er ikke høj, den er snarere for lav,« siger Pedersen, som ikke udelukker et »retligt efterspil«.

Tage Pedersen II

Her er et andet regnestykke: »Minkkongen,« som Ekstra Bladet kalder ham, producerede cirka 235.000 minkskind om året, og i 2019 tabte minkavlerne i gennemsnit 80 kroner per produceret skind. »Fokus har været at tabe så få penge som muligt,« udtalte kongen selv i maj 2020.

Tage Pedersen III

At minkbranchen yder bidrag til en række politikere, ikke mindst i Venstre, er en kendt sag. Højst usædvanligt deltog Tage Pedersen også personligt, da partiet i november talte om minksagen på et gruppemøde. Om erstatningerne siger han, at »især Venstre har taget et stort og aktivt medansvar«.

Verdensmestre

I en fuldstændig, helt og aldeles ikkerelateret nyhed har Transparency International nok engang udråbt Danmark som verdens mindst korrupte land. Hurra, siger vi her på FOLK. Hvor er det bare dejligt – nej, hyggeligt – at bo i et land, hvor ingen kan købe sig til indflydelse.

Serie

FOLK

Informations egen sladderspalte, hvor ingen er for høj eller lav nok til at flyve under radaren. Et uundværligt og personorienteret nyhedsoverblik.

Seneste artikler

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

nemlig. :)

Carsten Wienholtz, Tina Peirano, Peter Beck-Lauritzen, David Zennaro, Anne-Marie Krogsbøll, Mads Greve Haaning, Alvin Jensen, Niels Bent Johansen, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen, Katrine Damm og Ete Forchhammer anbefalede denne kommentar
Jens Christian Jensen

Først bliver de pisset på, derefter får de at vide at de lugter.

Det erhverv må lukkes!
Støt borgerforslag om at forbyde minkavl.
Her:
https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-05635
Vi skal gerne op på 50.000 medunderskrivere inden 10 april og der er i øjeblikket kun knap 16.000 støtter.
Så støt forslaget og send linket videre til venner og bekendte.
Det haster!!

Carsten Wienholtz, Per Christiansen, Signe Bibby, Mogens Holme, John Damm Sørensen, René Hansen, Lene Timmermann, Per Kortegaard, Nette Skov, Jacob Johansen, David Breuer, Georg Kallehauge, Klaus Lundahl Engelholt, Inge Lehmann, Karen Grue, uffe hellum, Mette Johansson, Gitte Loeyche, Peter Beck-Lauritzen, Thomas Tanghus, Anne-Marie Krogsbøll, Mads Greve Haaning, Hans Larsen, Alvin Jensen, Niels Bent Johansen, Eva Schwanenflügel, Carsten Munk, Lise Lotte Rahbek, Steen K Petersen og Karsten Nielsen anbefalede denne kommentar
Steen K Petersen

Ja bekymrende at vi igen og igen, skal høre den narrative fortælling fra det bedre borgerskab at Danmark er verdens minde korrupte land, så hvis Danmark er verdens mindst korrupte land, så må det da står helt ad helvedes til ovre i Sverige.

Mvh
Et menneske fra verdes lykkeligste folk

Carsten Wienholtz, Mogens Holme, Nette Skov, Jacob Johansen, Inge Lehmann, Herdis Weins, Peter Beck-Lauritzen, Anne-Marie Krogsbøll, Carsten Munk, Alvin Jensen, Niels Bent Johansen, Lise Lotte Rahbek og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

En underskudsforretning og konkursbo endte med at blive en gylden succes. En enkelt corona ramt minkavler kan se frem til 113.000.000 i erstatning. Hvilken han selvfølgelig officielt mener er for lidt. Når det gælder syge og ledige mener det blå hold ikke nedskæringerne kan blive hårde nok. For det skal betale sig at arbejde. Og hvor skal pengene komme fra. Men når det gælder svindlerholdets egne kan udbetalingerne bare ikke blive store nok.

Endnu engang får befolkningen sandheden om det blå svindlerhold dokumenteret sort på hvidt.

Carsten Wienholtz, Mogens Holme, John Damm Sørensen, Martin Rønnow Klarlund, Lene Timmermann, Liselotte Paulsen, Ole Henriksen, Per Christiansen, Nette Skov, lars pedersen, Karin Hansen, Kristian Spangsbo, Christel Gruner-Olesen, Helle Walther, Jacob Johansen, Georg Kallehauge, Egon Stich, Michael Waterstradt, Inge Lehmann, Karen Grue, uffe hellum, Jeppe Bundgaard, Herdis Weins, Per Klüver, Gitte Loeyche, Peter Beck-Lauritzen, Carsten Munk, David Zennaro, Thomas Tanghus, Anne-Marie Krogsbøll, Mads Greve Haaning, Ebbe Overbye, Anders Graae, Lars Løfgren, Alvin Jensen og Niels Bent Johansen anbefalede denne kommentar
Steen K Petersen

Man tror jo på det er et mareridt, som man håber bare er en ond drøm, men nej nej, det er den skinbare lige virkelighed, som i første gang gik ud på at lave en hemmelig bankpakke, der kunne dække minkavlernes banker og realkredit ind.

At så disse minkavler over i købet bliver forgyldt, efter de har spredt corona i landet og deres under betalte medarbejder, hvor mange kom fra østeuropa, bare kunne lande i Billund, unden at blive testet for corana, men bare arbejde på flere mindfarme, så samfundet også der, fik en kæmpe regning, gør jo hele sagen, så grotesk, at man tror det er løgn det der foregår.

Og det bliver være endnu, fordi Ifølge advokat Håkun Djurhuus, partner i Bech-Bruun og formand for den tidligere regerings ekspropriationsudvalg, har politikerne besluttet, at avlerne skal stilles som ved ekspropriation, også selv om de får lov at blive boende på gårde og beholde deres jord.

“Erstatningen ved ekspropriation er som udgangspunkt skattefri, og det er altså også til fordel for de mennesker, der sidder på den tabslidende side. Så på den måde stiller man dem som ved ekspropriation,” siger han.

Nu har staten jo bekendt ikke dybe lommer, men der er da en masse folketings politiker der er i lommen på kapitalen!

Så jo vi lever i et korrupt land, men ikke den lille politibetjent osv. der modtage bestikkelse for at kigge den anden vej, nej det er på de sejlglatte bonedegulve, korruptionen skørter rundt.

Carsten Wienholtz, Mogens Holme, Martin Rønnow Klarlund, Liselotte Paulsen, lars pedersen, Christel Gruner-Olesen, Georg Kallehauge, Egon Stich, Michael Waterstradt, Inge Lehmann, Per Christensen, Ib Christensen, Ebbe Overbye og Herdis Weins anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Ang "Erstatningen ved ekspropriation" har vi så hørt om hvilke erstatninger vi har måtte betale da de eksproprierede ghettoer?

Carsten Wienholtz, Per Christiansen, Lars Bo Jensen, Mogens Holme, John Damm Sørensen, Martin Rønnow Klarlund, Anne-Marie Krogsbøll, Estermarie Mandelquist, Alvin Jensen, Christel Gruner-Olesen, Inge Lehmann, Steen K Petersen, Ete Forchhammer , Flemming Berger, uffe hellum, Lise Lotte Rahbek og Herdis Weins anbefalede denne kommentar

Man må undre sig over flere ting i forbindelse med minkavlerne, og den erstatning som man politisk er kommet frem til.

Aftalen bryder grundlæggende med alle tidligere forståelsesrammer som alle andre er blevet underlagt i tidens lob, - "erstatning for det tabte", ikke som vi har set for gamle lån i banken for et økonomiske hensygnende erhverv.

Ingen har tidligere fået gamle lån indfriet i forbindelse med erstatning i forskellige sammenhænge, men her har været fortalt den tårevædende historie, om et erhverv som hele familien levede, og var generationsbetinget, og derfor skulle have erstatningen udvidet årevis fremadrettet.

Det stemmer ikke med et hensygnende erhverv der produceret underskud og skal låne penge til driften år efter år.

Ligeledes vakler historien om ejerskabet og generationernes fremtid og sikkerhed, når mange minkfarme reel er ejet af udenlandske kapitalfonde / erhvervspersoner, - som erstatningerne går til uden beskatning i Danmark.

Minkavlernes historiefortællling minder mere og mere om et bedrag, såvel som et selvbedrag, når det kommer til stykket, - de ejede ikke selv deres minkfarme, men var reelt ansatte, og lånene i bankerne - hvis er det, når det kommer til stykket?

Carsten Wienholtz, Mogens Holme, Anne-Marie Krogsbøll, Lene Timmermann, Estermarie Mandelquist, Alvin Jensen, Steen K Petersen, Carsten Munk og Jacob Johansen anbefalede denne kommentar

Det er som det plejer, den ene hånd vasker den anden.

Anne-Marie Krogsbøll og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Henning Egholk

Minkerhvervet var både nødlidende og truet i forvejen. Manglende og faldende afsætning til hovedmarkedet Kina øgede avlernes gæld og mindskede indtjeningen! Man kan måske som djævlens advokat påstå at pandemien og minksmitten kom rigtig belejligt? At regering og forligspartierne så totalt overkompenserer minkbranchen er helt ude i skoven. Det betyder at alle danskere skal betale hver især 3000 kr til erstatningen. Og erstatningen gælder samen også mistet indtjening frem til 2030. Fortæl mig lige hvilken branche eller lønmodtager som kunne få så gunstige forhold. Og nu skal jeg nok afholde mig fra at tale om dyreetiske produktionsforhold som efter min mening var yderst kritisable! Ok regeringen slipper for en stribe retssager. Og Venstre har fået lukket munden, partiet som har optrådt som minkbranchens ven.
Tiden nu er usædvanlig. Men faktum er at rigtig mange minkfarme samt folk i lokalmiljøet var Corona smittede, endda i svær grad. Indgrebet var da voldsomt, men nødvendigt. Måske det kan vise os alle at mange dyr på lille areal slet ikke er sundt. Nærmest samligneligt med det nu lukkede vådmarked med tusindvis af vilde dyr i Wuhan, Kina. Der hvor Corona virussen angiveligt satte sit Pandmiangreb ind mod Verden.

Carsten Wienholtz, Mogens Holme, Anne-Marie Krogsbøll og Espen Bøgh anbefalede denne kommentar

Det er nu på tide at der gives millioner til caferne i hovedstaden - da det da ikke ka passe at de kun er jyderne som kan få - Det er fame uhyggeligt du - Lorteland !!!